Imagistro Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1229

"A matematikai létezés fogalmát kevesen tapasztalták meg, a legtöbb ember számára az ugyanolyan hókusz-pókusz, mint a szellemidézés."

 

Igen, de nem ez a probléma. Inkább a másikhoz való hozzáállás, és a cél. Az emberek a tudományt teszik felelőssé a pusztulásért, a környezetszennyezésért, és még sorolhatnám. Ha a tudomány a "világot legjobban magyarázó" színben tűnik fel, és kitermeli a csodáit, amiket még maguk a tudósok sem értenek (lásd itt az elektron és villany vallomásokat), akkor számolnia kell az emberek jogos támadásával: hogy milyen jogon szidalmazza és nézi le mondjuk a vallásokat? Milyen jogon igáz le más népeket a technika? Milyen jogon ítél más, általa nem ismert rendszerek felett? Vegyük észre, hogy ez misszió. Egy agresszív és erőszakos misszió, amivel szemben még jó, hogy reakciók születnek.

 

 

"Erről biztos a közoktatás is tehet. De egyre nagyobb az olló az "értők" és "értetlenek" között. Néha komolyan gondolkodom azon, hogy nem egyfajta evolúciónak vagyunk-e most is tanúi és a távoli jövőben igazi háborúra kerül sor az absztraktul és a konkrétan gondolkodók között (mert már külön fajjá válnak). Lehet, hogy az összes matematikát bezúzzák majd, ha az utóbbiak nyernek."

Ha a tudomány segédeszköz lenne, és nem cél, akkor nem kellene ettől félni.

Előzmény: Gergo73 (1218)