NoCigi Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2763
De igazat írtam. A csak az a másik mondatban volt. Tudod a szavak jelentése még a szövegkörnyezettől is függ.

Amit a csak -ra vonatkozóan írtam az pont a második bekezdésedben szereplő idézetre vonatkozik.

Igen a BUX-ra én tereltem a szót, de csak érzékeltetés végett és a csak-ot akkor sem raktam bele.


"beleolvashatsz:
http://health21.hungary.globalink.org/eljatszottbizalom.pdf"
Beleolvastam...
7. oldal
"A dohányipar viselkedése és megnyilvánulásai nagyban függenek attól, hogy kik azok, akik tanúi ezeknek. Más, ha az a külvilág számára látható és más, ha a munkatársak csak maguk között, zárt ajtók mögött találkoznak."
Te is másképp nyilvánulsz meg egy esküvőn vagy egy temetésen vagy a nászéjszakán. Másként viselkedsz családi körben és másként a munkatársaid között. Persze tévedhetek is...

Igen igazad van másként viselkedünk, de azért van különbség a célok között. Ezt jó, hogy felvetetted, mert álljon itt egy példa erre:

A latin-amerikai Philip Morristól származó 1994-es emlékeztető világossá teszi az ipar indítékait a fiatalokat megcélzó programokkal kapcsolatban:

„A latin-amerikai dohányzásellenes erők növekvő nyomása annak a szükségnek
a kialakulásához vezetett, hogy a negatív hírverés ellensúlyozására alkalmas különböző lehetőségeket vizsgáljunk meg... Figyelembe véve a régióban kialakuló kedvezőtlen törvényi környezetet, van egy olyan lehetőségünk, hogy jóindulatot keltsünk a dohányiparral szemben úgy, hogy megvezetjük a közvéleményt egy olyan kampánnyal, ami a fiatalok dohányzástól való elrettentését célozza.”
(Philip Morris, 1994)

forrás: http://health21.hungary.globalink.org/eljatszottbizalom.pdf (106. oldal)



Előzmény: TZiky (2762)