NeomatiK Creative Commons License 2006.04.13 0 0 12

Reagálok egy-két dologra, mert sok minden felmerült benned jogosan, tulajdonképpen nevezhetném hangos gondolkodásnak részemről :)

 

Az oszloptávolság kb 2,5-3 méter szokott lenni, ahogy olvasgatom a netet és látni megépült kerítéseknél. De szerintem nyugodtan lehet hagyatkozni az esztétikai érzékre. Ahogy szebb, úgy kell megcsinálni.

Én törekednék az egységes kiosztásra, ha pl az oszlopok közötti kerítéselemek (pl fémhálós) mérete nem egész darabra adja ki a telek szélességét, akkor a különbözettel meg lehet toldani a kapu melletti falat, azaz itt szélesebb lenne a zsalukőből épített oszlop. E mögé lehetne rakni pl a kukát, így hasznos is lenne ez a szélesebb falfelület. Ez a megoldás szerintem nem ront az összképen, sőt javíthat, mert nem teljesen homogén az eloszlás, mégis van benne szabályosság.

 

Az a hír járja, hogy le kell menni a fagyhatár alá. De ha a közművek fölött kisebb mélységre mész le, szerintem abból nem lehet baj.

 

A "helyi onkormanyzati epitesi fovezeto " -t főépítésznek hívják. De nem ilyen néven van anyakönyvezve :))

 

Kaput ha csináltatsz, nem biztos hogy drágább lesz - persze attól függ hogy mi az elképzelésed. Szerintem olcsóbb lesz, mert lefesteni, az anyagot megvenni te is tudod, lakatos összehegeszti zártszelvényből, nem egy extra feladvány.

 

Én is egyelőre valami könnyed hálós kerítésben gondolkozom. Itt nézz körül:

www.bekaert.hu 

van választék, kép, árlista, miegymás. Szerintem az olcsóbb fajták a Fortinet, Pantanet kedvező áruk ellenére gusztusosan néznek ki. Lehet, hogy ez utcafrontra nem annyira való, de oldalra igen. Ezt a fajtát valamelyik barkácsáruházas újságban is hírdették. Lehet, hogy ott olcsóbb, már nem emlékszem az árára, így nem tudom összevetni a honlapon lévő árral.

Előzmény: Axióma (8)