faág(i) Creative Commons License 2006.04.12 0 0 12486

Mindenre!

Itt van néhány idézet a netről:

"Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatása ismert, C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig javítja a szervezet ellenálló-képességét."

"Hagymája vérkeringésjavító hatású, főleg medvehagymabort készítenek belőle. Érelmeszesedés ellen, magas vérnyomásra és antibiotikumként is használják a medvehagymát. Igen intenzív gyógyhatással bíró növény, három hétnél tovább nem ajánlott a fogyasztása. A konyhában is használják, salátákban, de csak mértékkel. Megfőzve enyhül a szaga."

 

"A medvehagyma kiválóan alkalmas a méregtelenítésre, különösen a nehézfémek területén. "

"Tulajdonságai lényegében megegyeznek a fokhagymáéval, ám gyógyereje jóval nagyobb. Különösen alkalmas a szervezet salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is. A levelek hatása szárított állapotban gyengül, ezért a kúrához frissen használjuk. Feldarabolva használhatjuk ételekhez is, leveleiből pedig készíthetünk salátát vagy főzeléket is.
A medvehagyma kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre. Bora segít azokon, akik nehézlégzésben szenvednek. Jó köhögésre is, mert oldja a váladékot.
A frissen használt levelek tisztítják a vesét és a húgyhólyagot, elősegítik a vizelet ürítését.
Nehezen gyógyuló sebek hamar behegednek, ha friss hagymalével kenjük be."

Előzmény: Lactarius Curtis (12483)