Axióma Creative Commons License 2006.04.10 0 0 8
Az utcafronti kerites felujitasan agyalok. Mivel kicsit alagodrositettek a csatornazas kozben, szerencsere elmegy egy felujitasi bejelentessel, hogy a femoszlopok+olcsohalo helyett legyen max. 30 centi labazatos keritesunk az utcai oldalon. Egyelore a meretek tervezesenel tartok: ha epitunk zsalukovesen oszlopokat is, es koze majd egy-egy ilyen tablameretu keriteselemet akarunk (az meg nem vilagos, hogy femhalo/racs jellegu vagy fem csak a rogzito es rajta valahogy fa lecelemek), akkor van-e arra valami okolszabaly-szeru tavolsag (amilyen meretben ezeket erdemes csinalni, esetleg lehet keszen kapni)? Milyen oszlopmeret az ami meg elmegy? (vakolva lesz, nem egyeb ko/tegla burkolat). Ugyanez a kerdes kapura, foleg ugy hogy gyalogkapu, vastag oszlop beepitett csengo/postalada/kapunyito helye stb., autobejaro kapu (2 szarnyu az egyetlen normalis megoldas), sarokoszlop. Milyen tavolsagot szamoljak, esetleg milyen osztassal lehet kaput venni?
Ha tervezohoz mennek (amit nem tervezek max. konzultacio jelleggel), az ilyen kerdesekre tud valaszt, vagy a kerites csak lerajzolas aztan kabat/kalap? Most nem kell ehhez engedelyeztetnunk, de rovidesen valoszinuleg a masik 2 oldal is sorra kerul raadasul visszamennenk a telekhatarhoz mert az elozo lako bentebb huzta, ott majd lesz engedely, de a felso oldalon ezt megsporolnank, es most az lenne surgos az allapota miatt (na meg a kapu is odebb csuszik most a kisajtonal van, remelem ebbe nem kotnek bele foleg hogy most max. a kicsi lesz meg a nagy helyen, a masik egyelore keriteshalo).
Hopp, meg egy kerdes: utolag hogyan lehet megoldani, hogy ha 80 centinel magasabban vannak a kozmuvek bevezetve, es ott ugye addig illene lelognia a labazatnak? viz/gaz/csatorna, utobbi tuti, a masik ketto csak valoszinu. Meg gondolom amugy se lenne szerencses partiz centivel folotte egy nagy betonsulyt ratenni.
Lehet, hogy megis tervezo kene legyen belole?
Bocs a litaniaert...