gazza87 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 65
Ammermueller nyerte az eseménydús versenyt

A mai napon megrendezésre kerülő valenciai verseny nem éppen zavartalanukezdődött. A felvezető kör végén, amikor a pilóták kezdtek felsorakozni a rajtrácsra, a szombati futamgyőztes, Nelson Piquet Jr. autója váratlanul megállt a rajtrács közepén. Ezt követően sárga zászló és egy extra felvezető kör következett.

A brazil fiatalember el tudott indulni autójával, de voltak olyanok, akiket be kellett tolni a boxba.

A meglehetősen kesze-kusza kezdetet követően végül elrajtoltatták a mezőnyt, de jó néhányan a boxutcából voltak kénytelenek nekivágni a mai futamnak.

Piquet remekül kapa el a rajtot - aki a 8-dik helyről vághatott neki a mai versenynek - és már a pálya második kanyarjában Gimmi Brunival kakaskodott a negyedik pozícióért. Az első körben számos kicsúszás és kisebb koccanás következett, aminek eredményeképpen pár versenyző nem tudta már megkezdeni a második kört.

A verseny egyik üde fényfoltját az újonc Lewis Hamilton jelentette, aki szinte ott loholt az előtte száguldozó Jose Maria Lopez sarkában. A Super Nova versenyzője sokáig maga mögött tudta tartani vetélytársát, aki szinte minden kanyarbemenetnél hajszálnyira megközelítette Lopez autójának hátulját. Igyekezetének azonban meglett az eredménye, hiszen Hamilton kihasználva Lopez hibázását, az első adódó alkalommal megelőzte őt.

A verseny vége előtt négy körrel Adrian Valles és Adam Carroll szolgáltatták az újabb izgalmakat. Valles, aki védeni próbálta pozícióját angol riválisával szemben, az egyik kanyarban egy kisebb koccanást érzett, és néhány másodperc múlva szinte átrepült előtte Carroll versenygépe. Az angol pilóta ugyanis olyan közel hajtott Valleshez, hogy autója felkapott annak hátsó kerekére, ami azonnal a levegőbe repítette a Racing Engineering színeit képviselő négykerekűt. A piruettet követően a kavicságyban landolt Carroll, aki sértetlenül szállt ki autójából. Az incidens másik résztvevője, Adrian Valles is kiesett a futamból, hiszen az ütközés következtében teljesen leamortizálódott autójának hátulja.

Az előző baleset mellett természetesen számtalan mozzanat biztosította a nézőke arról, hogy egy percig se lankadjon a figyelmük, hiszen a mezőny újonc versenyzői minél jobban bizonyítani szerettek volna, és a már rutinosabb GP2-es pilótáknak számítók is természetesen próbáltak minél előkelőbb helyen végezni.

Az előzésekkel, és látványos manőverekkel tarkított valenciai versenyt végül az Arden International német pilótája, Michael Ammermueller nyerte meg. A második helyen Ernesto Viso, harmadikként pedig a másik ardenes autóval pályára lépő Nicolas Lapierre végzett.

A GP2-es kategória következő futamára az április 23-i hétvégén Imolában kerül sor, amelyről szintén igyekszünk majd tájékoztatni Kedves Olvasóinkat.

GP2 -Versenyhétvége
Valencia - 2. verseny - 2006.04.09
Hely Versenyző Csapat Idö
1. Ammermueller Arden International 38:44.066
2. Viso iSport International +9.756
3. Lapierre Arden International +10.213
4. Piquet Jr. Piquet Sports +10.975
5. Bruni Trident Racing +16.537
6. Hamilton ART Grand Prix +18.510
7. Negrao Piquet Sports +32.746
8. Glock BCN Competicion +37.391
9. Villa Racing Engineering +44.084
10. Fauzy Super Nova International +55.125
11. Gommendy iSport International +60.402
12. Yoshimoto BCN Competicion +63.704
13. Zuber Trident Racing +66.274
14. Perera DAMS +69.772
15. Pla DPR +81.534
16. Di Grassi Durango +1 kör


Kiestek:
Versenyző Csapat Kör
-Piccione DPR 24. kör
-Valles Campos Racing 23. kör
-Carroll Racing Engineering 22. kör
-Lopez Super Nova International 22. kör
-Monfardini DAMS 5. kör
-Premat ART Grand Prix 3. kör
-Filippi FMS International 0. kör
-Porteiro Campos Racing 0. kör
-Tahinci FMS International 0. kör
-Hernandez Durango 0. kör

Leggyorsabb kör: Zuber, 1:21.244 (3. kör)