gazza87 Creative Commons License 2006.04.09 0 0 63
Interjú Nelson Piquet Jr-ral

A pole pozíció és a versenyen tanúsított abszolút dominancia tökéletes szezonkezdet a számodra?
„Ebben biztos vagyok. Az elmúlt évi belga teljesítményem óta ez az, amiről álmodtam. Az idei szezonkezdet felér egy álommal, hiszen tökéletes volt minden, aminek nagyon-nagyon örülök. A csapat kiváló munkát végzett, hiszen most a legjobbak vagyunk. Az elmúlt évben sok problémánk volt a csapaton belül is, ami miatt elég sokszor hibáztunk, de el kell azt is mondanom ezzel kapcsolatban, hogy tulajdonképpen az volt az első évünk. Mindezek ellenére bízom abban, hogy az idén ez jó irányba meg fog változni."

Beszélj egy kicsit a versenyről. A rajtod igazán remekül sikerült. De hogyan látod a te szempontodból a történteket?
„Minden rendben volt, semmi különös nem történt. El kell azonban mondanom azt is, hogy néhányan nagyon rosszul rajtoltak. Ha ez a következő futamon másképpen lesz, vagyis az ellenfeleknek is jól sikerül majd elkapni a rajt pillanatát, akkor megnehezíthetik a dolgomat. Szerintem Lewis egy kissé elrontotta a rajtot, Gommendy-vel pedig nem volt különösebb probléma, de szerintem ő ennél jobban is tudta volna csinálni."

Hogyan alakult a számodra a futam többi része?
„Az autó egy kissé túlkormányozottá vált, majd egy kissé a tervezettnél hamarabb ki kellett mennem a boxba, mert mások is egy kissé korábban tették ezt. A kiállásom alkalmával minden rendben volt, nem hibáztunk és ez igazán nagyszerű dolog."

A stratégia véleményed szerint jó volt, vagy esetleg nem akartál tovább kint maradni a pályán, hogy nagyobb előnyre tegyél szert?
„Ez volt a tervünk, de azért kellett korábban a boxba mennem, mert mások is ezt tették."

Úgy tűnt, hogy igazán könnyedén vetted ezt a versenyt. Valóban így történt?
„Nem igazán. Az autó nagyon sokszor túlkormányozott volt, és ezért nem tudtam azt a tempót autózni, amit szerettem volna. A gumikkal kapcsolatban is voltak apróbb gondjaim, hiszen azokat sem tudtam kiautózni. Néhány alkalommal a pálya koszosabb részére hajtottam, de ennek ellenére ezek nem okoztak nagyobb problémát."

Mennyire érzed fontosnak ezt a győzelmet a csapatod és saját magad szempontjából?
„Nagyon fontos. Az egész csapat boldog, és mindenki motivált abban, hogy egy igazán remek bajnokságunk legyen ebben az évben."