Beebite Creative Commons License 2006.04.07 0 0 65

Lehet itt parkolósat kérdezni?:)

Szóval: ma megálltam egy utcában, nem vettem észre, hogy fizetni kell, utólag (mikor felértem az irodába) ugyan mondták, de mivel a térdem pár hete sportbalesetben megsérült, úgy döntöttem, nem megyek vissza a parkolójegyért, mert túl nagy túra az most a roki lábamnak, inkább kifizetem a büntetést. Mikor visszaértem, 2 csomag is várt. Az egyik abszolút respekt, el is mentem az iskola utcába, be is fizettem. A másikat nem voltam hajlandó, mert szerintem egy szabálysértésért csak egyszer lehet megbüntetni...

A hölgyike szerint viszont nem, szerinte a rendelet úgy fogalmaz, hogy "örüljek, hogy kettővel megúsztam, mert akár több is lehetne rajta". A rendeletet "nem tudta" megmutatni.

 

Előkerestem a parkolási rendeletet is:

Ez van benne:

41. § (1) A várakozási övezetekben a közúti várakozóhelyeken, illetve a fizető várakozóhelyeken a parkolásüzemeltető jogosult jelen rendeletben meghatározott díjfizetési feltételekkel történő várakozást ellenőrizni.

(2) A várakozási övezetekben közúti várakozóhelyeken díjfizetés nélkül várakozó gépjármű tulajdonosának a (3) bekezdésben meghatározott türelmi idő letelte után várakozási díjkülönbözetet és pótdíjat kell fizetnie.

(3) A türelmi idő egy óránál hosszabb időre történő díjfizetés esetén 15 perc, egyéb esetben 5 perc.

(4) A díjat, a díjkülönbözetet és a pótdíjat a tulajdonos önkormányzat felhatalmazásával rendelkező parkolásüzemeltető szedi be.

(5) Ha a várakozási díjkülönbözetet és a pótdíjat az esedékességet követő harminc naptári napon belül nem fizették meg, a tulajdonos önkormányzat vagy a tulajdonos önkormányzat felhatalmazásával rendelkező parkolásüzemeltető önállóan, saját nevében jogosult polgári peres úton érvényesíteni.

(6) A fizető várakozóhelyeken a várakozási díjkülönbözetre és a pótdíjra vonatkozó rendelkezéseket értelemszerűen kell alkalmazni.

Az én jogértelmezésem szerint sehol nem következik ebből, hogy akárhányszor meg lehet büntetni. Mi a véleményetek?