Konvergencia Creative Commons License 2006.04.07 0 0 3008

"Azért talán nem olyan szar a rakétatechnikájuk."

Azt nyilván te is tudod, hogy az űrtechnika egy teljesen más fejlesztési irány. Ők erre gyúrtak rá, egy szóval nem állítottam, hogy a Progresz, Szaljut, stb. nem működik jól. Ettől teljesen független az, hogy sajnos képtelenek egy épkézláb lé.rak. rendszert összebarkácsolni. Ezt nem én találtam ki, hanem plasztikus _tények_ igazolják, és a tényekkel elég nehéz vitatkozni. Például azzal a ténnyel, hogy a Patriot rendszerek halálbiztosan elbánnak mindennel, ami egy lepkénél nagyobb, és repül! Egyebek közt ballisztikus rakétákkal ( Scud ) is, pedig qurvára nem erre lettek megtervezve, hanem repülőgépek ellen. Versus ott vannak az orosz SAM cuccosok, amelyek még a Holdat sem tudnák eltalálni, holott az nagy, és nem igazán manőverezik! :-)) Tudom, hogy valaki huszonnyolcadszorra is be fogja linkelni, ahogy a szerb parasztok éppen ugrálnak az egy szem lelőtt "lopakodó" szárnyán, de az ilyen nem érti meg, hogy ez az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Az érdekes módon nem szokta érdekelni őket, hogy összesen hány szövetséges repülőgép támadta Irakot és Szerbiát, ezekre hány SAM rakétát indítottak, és végül a támadó gépek hány százaléka került emiatt veszteséglistára? Szerintem elég megdöbbentő adat az önmagában, hogy az USA eddig több repülőt és helikoptert vesztett el baleset során Irakban, mint ellenséges harci cselekmény következtében...

Kicsit off, de ha már űrtechnika: bár valóban volt már 2 baleset a Space Shuttle program során, ( mondjuk a 4 gép összesen volt vagy 100 bevetésen ) de ha belegondolsz, szerintem te is azt fogod mondani, hogy sokkal életképesebb ötlet a mission végén szépen leszállni a géppel együtt a Földre, mint egy leszállókabinnal cigánykodni, aztán kihalászni az ejtőernyős űrhajósokat a tengerből, vagy felszedni a sivatagban. Nem véletlenül kezdtek bele az oroszok is a Buran projectbe, csak az meg nekik nem jött össze...

Előzmény: Blue_Sky_007 (2997)