orpheline Creative Commons License 2006.04.07 0 0 topiknyitó

dokumentumok arról tanúskodnak, hogy a kiszervezett társaságok vezetői közül azoknak, akik veszteséget termeltek, jutalom címén ítélték meg az összegeket. A prémium az éves alapbér nyolcvan százalékát jelenti, ami a több százezertől több millió forintig terjedő havi fizetések alapján minden esetben eléri a milliós nagyságrendet. A prémiumok teljes kifizetése még nem történt meg, azokat a választások utánra időzítették.

A papírok szerint a kiszervezett társaságok vezetői közül azoknak, akik veszteséget termeltek, jutalom címén ítélték meg az összegeket. A prémium az éves alapbér 80 százalékát jelenti, ami a több százezertől több millió forintig terjedő havi fizetések alapján minden esetben eléri a milliós nagyságrendet – írja a polgári napilap.

Havi 2,5 millió forintos alapbérével Kozák Tamás, a MÁV Cargo Árufuvarozási Zrt. elnöke az éllovas, de egymilliós bért kap Márkus Imre, a MÁV Északi Járműjavító Kft. ügyvezetője, a vasutas-szakszervezet volt elnöke – jelenleg az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje – és Hercegh Tamás, a MÁV Informatika Kft. vezetője is. Mindkettőjüknek 9,6 millió forintos prémiumot ítéltek oda, igaz, cégeik jelentős nyereséget hoztak.

 

 

 

Igazságosabb társadalom - veszteség termelésért milliók a zsebbe..... Állami vállalatoknál nem változik semmi....:(((

 

Ja, és én meg 35 km.-t utazom vonattal a munkahelyemre, 1 óra 40 perc alatt(!), fél lábon állva, mert a modern Desiró motorvonatot csak 1 kocsival járatják csúcsidőben.....