BGab Creative Commons License 2006.04.06 0 0 315

Látom, nagyon nem arattak sikert az "új" Volvok. Én még nem próbáltam ki, de ezek után egyre kíváncsibb vagyok, hogy nekem mennyire tetszene/nem tetszene.

A belső elrendezését közvetlenül belülről nem láttam, de kívülről megnéztem és emlékeim szerint nem rosszabb, mint a 412-eseké (bár lehet, hogy tévedek).

Egyébként nekem az a véleményem, hogy lehet fintorogni, hogy használt, meg nem jó, mert inkább új kellene, de azt azért ne felejtsük el, hogy Kecskemét helyiben a járműpark kb. fele 16 évnél idősebb. Ezek cseréje egyre égetőbb fontosságú a véleményem szerint a felújításokkal nem lehet az idők végezetéig játszani. Persze jó lenne minél többet új kocsival kiváltani, de a jelen helyzetben én erre egyelőre kevés esélyt látok, így az új beszerzés mellett néhány évig én elfogadhatónak tartom a használt, de az elöregedett 200-asoknál nagyságrenddel modernebb buszok beszerzését (a mostani haszált kocsik hűtöttek, fűtöttek, feltéve, hogy majd kihasználják a technika adta lehetőségeket, alacsonypadlós, pontmátrixos kijelzős, stb.). Persze ezt használtbeszerzősdit is lehet jól és rosszul is csinálni (és így kívülről könnyű okosnak lennem), remélem nem esnek abba a hibába pl., hogy ha esetleg lesz folytatása a használt beszerzősdinek, akkor nem azt veszik meg, ami éppen kínálkozik, hanem bizonyos szempontból valamelyest homogén állomány kialakítására fognak törekedni. A jelenlegi állapot szerint a Volvo bázisra építkezés csírái látszanak, kíváncsian várom, hogy mit hoz a jövő. Az Alfa féle kocsi egyébként nem tudom, mennyire volt jó választás, nekem nem a szívem csücske, de majd az évek folyamán ez is ki fog derülni.