Reaby Creative Commons License 2006.04.06 0 0 21

Sziasztok joghurtkészítők! Spinderella! A gépem Hyundai márkájú, A Metro-ból való, az összeg pedig jelentős, kb. 2.500,- Ft körüli. Szóval nem vertük miatta adósságba a családot. Tudom, a több kis, kb. 2 decis üveggel rendelkező gépek ettől  jóval drágábbak. Mivel ebben azonban 1 darab kis vödröcske van, ami ráadásul műanyagból van, így kizárt hogy összetörjön, és pótolni kelljen, olcsóbb is, mint a többi változat. A fent említett ár tavaly szeptemberi, gondolom nem lett azóta horribilis árú. Igen egyszerű, melegítéses technológiával műxik. Kolleganőm azonban a befőttesüveg híve, így is nagyszerűen beválik a dolog. Jól körbedunsztolja, hogy sokáig langyos állapotban tartsa az anyagot, a végtermék ugyanaz.

Hétvégén, ha hazakerül a fényképezőgépem, teszek fel a masináról fotót, ha érdekel.

A kókuszos változat nem egészen saját találmány, annak idején a Flört márkanéven futó joghurtból kóstoltam ezt a fajta ízt. Megtetszett és megpróbáltam itthon is elkészíteni.

A gépben csak natúr joghurtot lehet készíteni, mint ahogy házilag is az üvegben. A nyers gyümölcs, netántán cukor egyvelege nem kívánatos erjedési folyamatokat indít be... :)

A kész natúr, hűtött anyagot aztán azzal lehet ízesíteni, amivel akarod. Ki mit szeret a családban. A gyümölcsös ízűeket nem cukorral, hanem édesítővel szoktam készíteni, mégpedig két okból: 1. A cukor a gyümölcsből vizet von ki, túlságosan felhigítja. (mondjuk turmixolásnál ez nem érdekes).  2. Az édesített joghurt nálam desszertkategória, így jó, ha nem hizlal.