csiga112 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 784

Sziasztok,

 

Kockázatot lehet csökkenteni ha az ember előre (vagy akciókor de akkor nagyon gyorsan!) gondolkozik.

Gondolom mindenki álltal jól ismert szabály, hogy nyomvájús úton a gödörbe álljunk meg, hogy leérjen a lábunk. Budapesten ezt lehet gyakorolni. Azt is jó előre látni, hogy ha kocsik között haladsz akkor a sávok között felgyűrődött aszfalt is meg tud tréfálni.

Az első saját tapasztalatszerzésig számomra nem volt nyilvánvaló, hogy mi történik ha egy súlyos egyéniség ül fel mögém utasnak.

Még a 350-es Jawa-s időszakomban történt, hogy egy 130kg körüli barátomat vittem. Gondoltam egy kicsit ráijesztek. Nagy gázzal és csusztatott kuplunggal indultam aminek az eredményeképpen majdnem leestünk mind a ketten hátul. Teljesen váratlanul ért, hogy a motor egykerékre állt. Jawa-ra a nehéz eleje miatt ez nem volt jellemző. Ijedtemben levettem a gázt amitől letette az elejét csakhogy közben a kormány ütközésig befordult jobbra. Újabb ijedelem, ebből perec lesz. Szerencsére ismét bő gázt húztam amire felkapta az elejét megint. Gáz le de akkor meg balra fordult a kormány ütközésig.

Háromszor kaptam fel az elejét mire végig tudtam gondolni, hogy egyszer egyenesre kell állítanom a kormányt, hogy ne essünk el. Ezután sikeresen megálltunk és megvártam amíg lenyugszom.

 

Ez az egész elkerülhető lett volna ha előre gondolkozok vagy több tapasztalatom van.

Azért meséltem el hátha valaki okul belőle.

 

Üdv, Antal

Előzmény: Hori R1100S (778)