libsike2006 Creative Commons License 2006.04.06 0 0 741
Hogy a vitát egyérterlműen és magabiztosan gyurcsány nyerte, azt hiszem ezt nem lehet vitatni. Annak ellenére is, hogy gyurcsány sokszor volt a szükségesnél pökhendibb és egyértelműen nem elégedett meg orbán legyőzésével, de ki is akarta azt ütni, amivel azt érte el már-már, hogy sokan szánalmat éreztek a megalázott és lehengerelt Orbán iránt.
Ha pontozni kéne a dolgot, akkor a 8 témakörben szerintem Gyurcsány 6:2 arányú győzelmet aratott. Gyurcsány jobb formában volt, mint szokott lenni, Orbán viszont sokkal gyengébb volt, mint amilyen lenni szokott.
gyurcsánytól nagy marhaság volt elővenni azt a pénzdarabot, mert akkorát nem ütött vele a poén, hogy megérje megszegni a megállapodott szabályokat. Leggyengébb része az volt gyurcsánynak, amikor arról elmélkedett, hogy szocinak kéne vezetnie az oktatási trácát. mi a francnak kellett ezt most felhozni, azt nem értem, úgy gondolta talán egy kicsit azért rúg a szadeszba is? Ez hiba volt. Viszont a poénjai ültek, pontosan és hidegen használta a számokat és a nézőben egyértelműen az a kép alakult ki, hogy ez az ember tudja, hogy mit és hogyan akar, a teljesen bizonytalan ellenfelével szemben. Kicsit szerényebb hang mellett azt hiszem még ennél is nagyobbat üthetett volna viktoron, de nem biztos, lehet, hogy pont ez az erőszakosabb határozottság segít majd a bizonytalanok megnyerésében.
Orbánt nem is kell külön minősíteni, nehéz is lenne, mert minősíthetetlen volt. Látszott rajta, hogy már nagyon elszokott attól, hogy ellent is mondhatnak neki, hogy vitára kényszerül, hogy nem önfeledt taps követi minden mondatát. Ahogy a panelprolizás elől ki akart térni, azzal egyszerűen röhejessé tette magát. Demagógia, populizmus és teljes értetlenség jellemezte mondatait, képtelen volt egyszer is érdemben cáfolni Gyurcsányt. A 3.2 millió ember írta a programunkat nevű szöveg amire rendre visszatért, értelmesebb emberekben csak röhögést váltott ki. Ahogy Gyurcsányról a magabiztosság sugárzott, addig orbánt aki nézte, az a már megvert hadvezért láthatta szemeiben. Úgy gondolom, Orbán már valóban tudja, hogy veszítettek