Mad árka Creative Commons License 2006.04.04 0 0 92
Szerintem a szexpartner-keresést és a társkeresést nem kell összekeverni. Egy példa: van, akit bosszant, hogy már feltalálták a marsjáró robotot és számonkérik a műemlék lakások beköltözhetőségének problémáit, hogy az miért nincs megoldva (Népszabadság, olvasói levelek). Ezek szerintem különböző témák. Szexelni könnyebb, gyorsabb, mint családot alapítani, eleve mások.

Felelősségteljes kapcsolat (tartós együttélés) iránt szerintem érthető, hogy kevesebben érdeklődnek. Jóval kisebb a célcsoport. A szexre fogható emberek száma nagyobb, meg az értékrendek is változnak (és ez nem rossz, a változás önmagában előjel nélküli; bár felmerül a kérdés, hogy eleve megvolt igényt elégít ki, mennyiben gerjeszti önmagát stb. stb. - merő off).

-

Más. Az ember megkönnyíti a dolgát, ha aktívan figyeli a témát, de nem görcsösen. Ezért írják ki sokan a különféle keresőkben, hogy beszélgetek, levelezem, ismerkedem emberekkel, de nem azt nézem, ki hogy felel meg, mert az felesleges pluszköröket eredményez a későbbiekre. * Az pedig áll a "valós" létre és a netre is, hogy az ember szűkít - például az érdeklődési köre alapján -, s az annak megfelelő helyekre megy el. *
Előzmény: Lady Wessex (86)