Nekem kötelező biztosítás AEGON-nál "Bonus 10" kategória, vidéki nagyváros, 34 éves kor, így együtt most 9039 Ft a negyedéves, épp tegnap fizettem be. A Casco (ezt azóta már lemondtam) olyan 65e Ft volt negyedévre, gyorsan visszafizettem a hitelt, és ezzel a Casco is okafogyott lett.
Alulmotorizáltnak tűnő 1.6-os Alfa 156-ról kétezres Alteára váltani érdemi előrelépés lesz a menetteljesítményben, emiatt percig ne aggódj. Amúgy a kocsi tényleg nagy, de a motor zseniálisan viszi.
Egy dolgot kell bekalkulálni! Az Altea utastere hatalmas, sokkal több benne a hely, mint egy alsó-közép autóban, de simán veri a Honda Accordomat, vagy a Vectrát, Mondeot, és szerintem az S60 Volvot is, amikben ültem. Nagyon nagy, de a gömbölyded forma csalóka, kívülről senki nem hiszi el róla, hogy ez nem egy Opel Astra kategória. Viszont, és itt a mondandóm lényege a méretről, a csomagtartó már messze nem ilyen hatalmas, az Altea nem a sokgyerekes-sokcsomagos családok autója! Akinek a csomagtartó is döntő szempont, az válassza inkább a (szerintem gyászosan torz) Toledot.
G.