bolsh Creative Commons License 2006.03.29 0 0 59

Üdv:)

Nagyon jó a használt láncfűrész is. Azok között lehet olyant is lelni, amely nem a bolti alsó kategóriájú ún gallyazó fűrész, hanem egy-két számmal komolyabb erőgép.

Zsoké.. akarom mondani kifejezett pilóta alkat vagy! Könnyű így gokartozni.

Elképzelhető hogy a nagy és erős láncfűrészeknél is kb 12m/s a láncsebesség, csupán a nyomatékban van különbség. Úgy vélem hogy balesetvédelmi okokból sem lehetne gyorsabb a lánc, valamint ha nagyon pörögne akkor nem forgácsolná, hanem égetné a fát.

Megmutatom hogy a kerékösszetartást hogyan oldottam meg, ugyanis nem kis probléma volt rávenni a két rollert hogy egymást jól megértve, párhuzamosan fussanak-kanyarodjanak.

Az egyes kerékfelfüggesztésekre barkácsboltban kapható gömbcsuklókat illesztettem, melyeket két 6-os menetes féltengellyel egy központi alkatrészben(amelybe csatlakozik a visszahajlított kormánytengely) kötöttem össze. Ide két 6-os anya van felhegesztve, így a menetes pálcák nem fixen, hanem állítható módon kapcsolódnak. A menetes pálcák mind a gömbcsuklókban, mind a "központi alkatrészben" ki és becsavarhatók, így a hosszuk úgy állítható ahogy akarjuk. Innentől már csak játszadozni, csavargatni kell, és meglesz a jó beállítás. Én szemmértékre hagyatkoztam. Ami szemmértékre párhuzamosnak látszik, az egy ilyen egyszeű gépezetben annak is számít, nem hiszem hogy szükség lenne pontosabb beállításra.

Itt pedig a benzines kocsi áttétele látható. A röpsúlyos kuplungról le lett marva az eredit fűrészlánc-kerék, és rendes' lánckerék lett a helyére applikálva. Persze lényeges hogy magáról a főtengelyről (kuplungról) lejövő lánchajtás láncmérete eggyel kisebb mint a normál bicikliláncméret(látszik is a képen), mert a biciklilánckerék nem fért volna be a kuplung mögé. Aztán a hátsó kerékhez már rendes biciklilánccal, biciklilánckerekekkel megy az áttétel. Itt volt a hiba, itt is kisméretű láncot kellett volna használnom, így nagyobb áttétel is elférhetett volna. (bár mint mondtam, esetünkben kislányról lévén szó, nem is olyan nagy hiba hogy birkatürelműre sikerült a gokart dinamikája)

A fékekről legközelebb hozok képes magyarázatot.

üdv

Előzmény: damnation (57)