Törölt nick Creative Commons License 2006.03.29 0 0 123
fogyasztott trópusi növényeket is Afrikában, D-Amerikában jórészt a gyarmatositók megjelenése után kezdték el termeszteni. Addig bár ismerték és felhasználták őket, de alig-alig termeszették, hanem csak betakaritották. Kevés a kivétel!

Ebben te biztos vagy? Afrika mai népességének túlnyomó része a bantu vándorlás során került a helyére, annak meg az volt a lényege, hogy a bantu földművesek szép lassan kiirtották-kiszorították a vadászó gyűjtögető többieket (akik közül a két maradék csoport, a pigmeusok és a koiszanok mára az őserdő mélyére és a sivatagi, félsivatagi környezetbe szorult). Új-Guinea felföldjein is komoly mezőgazdasági termelés folyt.

Az európaiak tudtommal csak a monokultúrás ültetvényeket honosították meg, ami egy zárt helyi gazdaságban életképtelen, és még ma is túlzott világpiaci függőséget okoz az egyébként végletekig elmaradott országoknak. (Szerintem ezek felszámolása jobb lenne, mert akkor nem kéne élelmiszert importálniuk, és akkor nem függenének ennyire a világpiaci ingadozásoktól. Mindegy, kicsit off irányba haladunk, úgy érzem... Majd a topikgazda ránkszól.)
Előzmény: Törölt nick (121)