Törölt nick Creative Commons License 2006.03.26 0 0 55

"Miért akarna vki leégetni egy 150 ezer forintos kártyát? Hogy kicserélje egy 155 ezer forintosra???"

 

Istenem!..emberekből süt a naivitás..vagy csak megjáccák?

Veszek egy 140ezres csúcskarit..2évet adnak rá garban,rajta van a dobozon,mindehol.

Telik az idő..a karim már csak 80ezer..nyár közepén az ubiszezonban megint van egy "letörés"..aztán ősszel is egy (új hardverek már karácsonyra) aztán karácsony előtt még egy a nagy rohamra,hogy zabálja a nép a gagyit.Vagyis végül amit vettem a fa alá,következő karácsony előtt egy héttel kint van a kirakatban nem 140ért,de 48ért.

Dehát akkor mennyit is buktam egy szűk év alatt,hogy a legújabb csúcskártyám volt akkor,és a legújabb járékokkal villanthattam a haverok előtt? Pontosan 92ezer magyar forintot,közel a minimálbér kétszeresét,csak a videokártyán!

Nade nemoda buda,van ám nekem izmos haverom,nagypofájú csajom,meg 9voltos elemem a régi sétálómagnómba..hoppá,kezeljük csak meg kicsit a karit..

Jé 11hónap és 2nap múlva,hát nem nyom nélkül eromlott a galád? Még képet sem ad.

Irány csapatosan a szervíz..és óriási balhé,hogy meghalt a kártya,meg így ki is ábrándultam a termékből,kérem az EREDETI árát.Merthát ráadásul 2év lenne,de még egyet sem ment...

Ha nem,akkor...

Nos,ízlés szerint,fogyasztóvédelem,stb,stb...

Ha véletlenül van nekik raktáron másik,akkor ciki,mert kicserélik,alhajtanak a pichába..és hiába pampogok..(francba..mire hazaérek,nem "elromik" az is? dehogyneeem....)

Tehát végül csak kibalhézom,hogyha nem is az eredeti árat,de egy 80-90 körüli kártyát kapok érte.

Már adom is el még garosan,a havernak,aki kevésbé zsetonos,és viszi vissza majd 11,4 hónap múlva..én pedig,a lóvét kicsit megtoldva,máshol(!) ismét megveszem magamnak 11hónapra a csúcskarit.Nagyon nem mindegy,hogy évente 90ropit vagy 20-30 at költök arra,hogy mindíg a legújabb gépem-kártyám  legyen.

 

A történet kitalált? Hmm..tudnátok a nagykerben hány darab,vagy inkább kg a 11,5.hónapban "véletlenül" elromlott termék volt a kezem alatt! Persze mit lehet tenni? A garancia garancia..a bolt visszavette,nekem vissza kell,ha egyszer rossz..

majd kapok érte 10% (újárhoz képest) goodshiftet(ha kapok),a másik oldalon meg adhatok egy újat,vagy az új árat..mekkora üzlet.Persze mindez be van kakulálva (normális esetben be lenne!),az ilyen kis csaló szemétládák ezrei miatt veszi a becsületes user is 30-40%kal drágábban a hardvert.Csakhát ez oylan össznépi játék nálunk(közvetett és közvetlen tapasztalataim alapján) mint a filmletöltés pl..ahol ugye azért 8ezer egy film a boltban,dobozban (vagy egy bármilyen soft) mert az árába valamelyest "benne van" a 800e kalóz példány kiesett haszna is.Tehát a jogos vásárló fizet rá ismét..ahogy minden esetben a kvázi "becsületesek" (birkák?) buknak a szemétládák okosságain.

 

 

A M. pedig nem attól a 2milkótól,de még csak nem is 20tól vagy 200tól fogja a "rolót lehúzni"...hanem majd,ha olyanok kerülnek olyan helyre,hogy elkezdik vizsgálni mit is vesz,ad,hogyan adózik,stb..

A computer jelenleg nagyobb üzlet mint a kábszer vagy a lányok,fegyver,akármi...

meg is van a lefedett piac,legyetek nyugodtak,nálunk minden így megy.

Eleget dolgoztam benne,minden szinten,tudom ki kivel van.

Az pedig,hogy X user X bolttal elégedett-e vagy sem,ott felül ahol eldőlnek a lényegi dolgok senkit sem érdekel.

Ez nem szabad verseny,nem valódi kapitaliszmus,világos? Úgy van "megépítve",hogy kivülről annak nézzen ki....hát kb ennyi!:)

 

 

 

Előzmény: verz (53)