fridzsimen Creative Commons License 2006.03.26 0 0 160

"Balesetet szenvedett a magyar jégtánckettős"

 

"Hoffmann Nóra és Elek Attila a kűr bemutatása előtt összeütközött egy japán kettőssel - Végül a 18. helyen zárták a vb-t

 

A kűr bemelegítése során balesetet szenvedett Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős a 18. helyen végzett a Calgaryban zajló műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon, az aranyérmet a torinói téli olimpián ötödik, bolgár Albena Denkova, Makszim Sztavinszki duó szerezte meg.

 

A kétszeres junior vb-ezüstérmes magyar páros a felkészülés alatt szerencsétlenül ütközött egy japán kettőssel, amelynek férfi tagja éppen felemelte partnerét, így annak korcsolyája megsebezte Hoffmann hátát és karját. A magyar versenyző orvosi ellátásra szorult, egy ideig az is kérdéses volt, hogy vállalja-e a folytatást, de végül - ugyan nehézségek árán - bemutatták kűrjüket.

 

"Éppen hátrafelé siklottunk, így nem láttuk őket. Ilyesmi még soha nem fordult elő velünk. Annyira megzavarodtam, hogy azt sem tudtam, hol vagyok, néhány lépéskombinációt el is felejtettem, de mindenképpen be akartuk fejezni az idény utolsó versenyét, így jégre léptünk" - mondta az esetről Hoffmann Nóra."