Törölt nick Creative Commons License 2006.03.25 0 0 569
Nos én azért bevallom, hogy keményen Tofiékat hibáztatom ezért.

Nálunk pl. ha meglép a mókus, nem tud hová elbújni... vagy ha mégis, akkor addig nem nyugszunk amíg elő nem kerítjük - nehogy véletlenül megegyen valamit ami árthat neki stb. Nem veszünk olyan növényeket amik mérgezők lehetnek és hasonló.

Én már azt is iszonyú felelőtlenségnek tartottam, hogy Mogyi az üveggyapotban lakhatott egész télen. A mókusnak nem az a természetes állapota, hogy egy szűk ketrecben raboskodjon így teljesen érthető, ha ki akar törni. Elég nagy önzőség az ember részéről, ha nem teremt neki ideális körülményeket. Mi pl. 1,5 évig vártunk a mókusra pont amiatt. Aztán amikor elkészült nekik a hatalmas (és mellesleg szökésbiztos) ketrec akkor jöhettek a mókusok... Az pedig tuti, hogy jól érzik magukat benne, mert hiába jönnek ki néha, soha nem látjuk azt, hogy csak a szökésen járna az eszük. Sőt... ha meg is szöknek, utána azonnal mennek vissz a a ketrecükbe... mert szeretik...

A lényeg, hogy az állattartás felelősséggel jár... (a mi felelősségünk pl., hogy a mókusok minden szükséges tápanyagot megkapjanak, hogy jól érezzék magukat a ketrecükben ha már egyszer oda kényszerítettük őket stb.)

Aztán lehet sajnálni azt akinek állandóan megszökik a "galád" mókusa...
Előzmény: Fessi (567)