V.László
2006.03.25
|
|
0 0
17793
|
'Szóval szép dolog a sajtószabadság, de csak addig amíg másnak nem ártunk vele.'
Viccelsz?
Hogy lehetne már az ismeretek áramlásával ártani? Az információk megvonásával annál inkább, ebben nőttünk fel, ebben élünk, tudom mit beszélek.
Nincs jogom ráderőltetni azt a véleményem, hogy i. brémai ejtőkísérletében legalább is furcsa a vizsgálati tárgyak lebegése. Cserében Te sem vetetheted le a polcokról i. könyvét, elzárva engem attól a lehetőségtől, hogy utána járjak mi lehet az igazság. Van aki megakad ilyen apróságon, hogy miért lebegtek a vizsgálati tárgyak, és van aki évtizedes tapasztalatával rálegyint, hogy hülyeség, csak mérési hiba lehetett. Ez nem i.-fan kérdés, csupán van aki úgy érzi, hogy az eddigi tapasztalatai alapján nagy biztonsággal el tudja dönteni mi az igazság, és van aki nem, és nem szeretem, ha más mondja meg hogy én mit gondoljak.
Annyi gógyit azért engedj meg (alapjában nem olyan bonyolult kérdés ez), hogy továbbra is azt mondjam: ha i. nem hazudik (azért ennyit már csak tételezzünk fel egymásról, különben minek írogatnánk ide), akkor a próbatárgyak nem lebeghetnének, sőt, a kapszulát fékező légritka tér miatt kis erővel az asztalhoz kellene szorítódniuk. A többi engem nem is érdekel addig, amíg ez nem tiszta. Nem érdekes, hogy ezrelékesen pontosan van-e kiszámolva egyes anyagokra a gyorsulás, a hibahatár mekkora, stb. Nem lebeghetnének, ez a lényeg. A többi ez után jöhet, és ha mégsem a kísérlet kivitelezési hibája okozta a lebegést, akkor egyszer én is biztosan megveszem i. könyvét.
(Szerintem a műholdas kérdés megválaszolatlansága nem érvényteleníti i. kísérletét, csupán arra figyelmeztet, legyünk óvatosak. Ha ne adj isten iszugyinak lenne igaza, előbb-utóbb a műholdra is lehetne magyarázatot találni.)
|
Előzmény: Simply Red (17784)
|
|