Bizonyám..csakhogy később volt szines változat is:))
És a Plus4-et pl,az már minden tekintetben porrá veri(!)-verné ha írtak volna rá komoly játékokat-...lehet hasonlítgatni,mit tud a TED és a 7501 együtt,és mit tud az 5megáig "nyomható" órajelű,16bites regiszterekkel is "felfegyverkezett" Z80 és egy nem is rossz hanggenerátor(ami azért nem egy SID:))
Egyébként ezek a gépek,a CPU és környezete,illetve a video hardver hasonló kialakítása miatt ZXspectrum "kvázikompatibilisak".Vagyis a spectrumra írt játékok jó részét pillanat alatt át lehet "kalapálni",hogy menjenek valamilyen szinten.(anno láttam spectrum romokkal,bővítőkkel szénné turbózott változatot is)
Itt nincsenek kódolások és "tiltott kódok" mint a commodore-okon,a hardver sem annyira "kihajtott" a játékokban,sokkal egyértelműbb minden.
Én még 1993ban is ilyenen kezdtem (volna) gépi kódu programozást tanulni Z80ra az újpesti műszaki szki-ban,(azért volna,mert otthon már 286osom volt,és csuklóból programoztam 8086on gépikódban:)).
Később,aki járt 5öd évbe,még abból a csapatból,egészen 96ig vagy 97ig javítgathatta a gépeket(akkor egyszerűen szó szerint kidobták a porrá forrasztagtott,roncsá firkált,silányított,szerencsétlen példányokat..magnó már régesrég nem volt egyikben sem,darabonként tépkedte ki a "lelkes" műszerésztanuló gárda:((().
Sajnos akkor nem találtam fontosnak,még egy nyamvadt kapcsrajzot sem fénymásoltunk,pedig nem nagy kaland az egész gép,mai tudásommal egy dálután összeraknám a 0rol.Azért is ekkora doboz:)),nincs abban semmi,sok levegő,meg 2 nagyon retro majdnem "kézzel rajzolt" szinvonalú 2oldalas "tepsi" nyomtatott áramkör.
Azért pl sokminden ami commodore-on esélytelen,itt megoldható volt..írtunk rá assemblyben fraktál rajzolót,persze nem volt szines a fraktál,de egész jó sebessége volt..stb,stb:)