Spinderella Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2
Én ennél kicsit bonyolultabban csináltam.
Kb. másfél liter házi tejet beoltottam egy pohár natúr joghurttal egy nagy dunsztosüvegben, hagytam két és fél napot lefedve állni, amitől a jó kis házi tejből joghurt lett, meg egy csomó savó. Savót leöntöttem, fél kiló fagyasztott epret kiolvasztottam, és a joghurtot az eper felével meg egy kis cukorral összeturmixoltam. Az eper másik felét pici darabokra vágtam, és belekevertem, aztán az egész cumót jól lehűtöttem. Család rácuppant, már a háromnegyede el is fogyott.:-))))

Lehet egyébként, hogy ez a két és fél nap kicsit sok volt, mert amikor a savót leszűrtem, azt vettem észre, hogy nem egyenletes az állaga, néhol bizony kicsit megtúrósodott, megsűrűsödött, de ezen a turmixgép segített. Gondolkodom azon, hogy egy kis tejszínnel, vagy esetleg tejszínes pudinggal (kifőzve, lehűtve) lehetne sűríteni, mert most kb. olyan sűrű, mint a Danone joghurtok, de az igazi azért a krémjoghurt lenne.