Agave Creative Commons License 2006.03.21 0 0 210

Sziasztok,

nem tudom, hogy él-e még a fórum, az új Merivával kapcsolatban feltett és fel nem tett kérdésekre szeretnék reagálni.

2005.november végén rendeltük meg az autót, mivel az akciós "Optima" nem igazán tetszett (Essentia+extrák, de nem rendelhető hozzá tetszés szerinti opció, pl. fűthető tükrök, ködlámpa stb.) Ezért döntöttünk a gyári rendelés mellett, Meriva Cosmo 1.4XEP + DeLux csomag és Board Computer.

Már akkor lehetett a gyárból 2006-os modellt kérni, "természetesen" azt választottuk, február 24-én vehettük át az autót.

Gyakorlatilag a ráncfelvarrás az első lökhárító formáját, hűtőrácsot, a hátsó ajtót (króm léc), az alufelniket és a kárpitot érintette, + a Cosmoban bőrkormány és könyöklő alapáron.

A ráncfelvarrás nem érintette a műszerfal nyiszogását és ciripelését, de viszonylag kezelhető a dolog. Most 2 000 km körül járunk, átlagfogyasztás 7,5-7,9 l. sok várossal. A hétvégén M7-M3 útvonalon kb.600km. oda vissza simán 8.5 l átlag. 140-nél kb 9,5-10 l-t eszik.

Alapvetően kis autót szerettünk volna (női, második autó, munkábajárásra), de viszonylag praktikus pakolhatósággal, ezt a kritériumot teljes mértékben kimeríti. Nejem igen erősen vonzódott a Honda Jazzhez, de a lemezvastagság(hiánya), valamint a "megfelelő" kivitel ára miatt a Meriva győzött. Természetesen ehhez hozzájárult az Opel által adott több mint 500ezer orvoskedvezmény is.

Egyébként nem bántuk meg, az árat tartották, igaz egy hónapot állt a kereskedésben, mivel valami papírok hiányoztak.. Egyébként még egy darabot sem láttam a miénken kívül az utakon, valamint az általános Opeles hozzállás tapasztalható ahogy tavaly a "lesz akciós Meriva, de még nem tudjuk, nincs ára stb." esetében, szerintem nagyon sok első gen. modell van még raktáron, és nem igazán szellőztetik a faceliftest. Mindazonáltal gyári rendelésből szerintem már csak új van.

Az autó nagyon dögös, a fekete szín + a sötétített ablakok és szép kerekek sokat dobnak rajta.

Képek a http://kep.tar.hu/drkristof címen vannak fent.

Bocs, ha hosszú volt, természetesen további kérdések esetén állunk rendelkezésre.

Agave

 

Előzmény: Jobson (197)