FémFatál Creative Commons License 2006.03.21 0 0 98

Sziasztok futkározós mamák-papák,

bocsika, a minap is mindenféle engedélykérés meg köszönés nélkül idearcátlankodtam, most bepótolnám: ha nem bánjátok, csatlakoznék. Futni is szeretek, kisgyerekem is van :-)

 

Térdfájás: hát azért szerintem ezzel nem árt óvatosan bánni. Leginkább saját magának kéne, hogy érezze az ember, hogy "hogyan" fáj, ez már amolyan orvoshozmenős fájdalom-e, avagy csak amolyan "nyafogós", hozzászokós, átmeneti állapotos. Én is kínlódtam hülye térdfájással tavaly hónapokat, aszonta a doki hogy csonthártyagyulladás, de a krém meg a gyógyszer nem használt, én meg egy idő után meguntam az egészet és nem törődtem vele többet, úgyhogy gyorsan el is múlt :-D

De azt nem gondolom, hogy mindig ez az üdvözítő megoldás... viszont ha orvoshoz mész, az általában (egyebek mellett) kapásból eltiltja az embert a futkosástól, és az már megintcsak nem megoldás.

 

Cipő:

nem vitás, hogy a Pegasus egy kiváló cipő...  Én elvileg baromira szimpatizálok a Nike-val mint olyannal, ennek ellenére eddig minden Nike-cipős kísérletem csúfos bukta lett, mondjuk úgy, hogy a Nike egy csúcstechnológia, a lábam viszont nem az :-) egyszerűen nem illünk egymáshoz.

A legutóbbi választásom a New Balance 1221, mintha kifejezetten az én csülkömre találták volna ki, és mióta az megvan, egészen más értelmet nyert a futás.

A férjem látta, milyen boldog vagyok ezzel a csukával, és ő is rögtön olyat akart, de hiába, az a szabás nem neki való, neki az szorított széltében, akármilyen hosszút próbált fel.

Egy kolléganőm szintén mindenáron Nike-t akart venni, de alapos mérlegelés és próbálgatás után ő egy Saucony-val távozott.

 

Itt talátam még okosságokat:

http://powerhiker.freeweb.hu/futocipo.htm