Újlaki Creative Commons License 2006.03.21 0 0 78
Az a Kun Béla féle köztársaság legalább egy rövid ideig enni adott a nemzet másik felének. Amelyik addig nem nagyon jutott ilyesmihez.

A mostani köztársaság nagyjából annyira liberális, mint amennyire én szűzlány vagyok. Tudom, vannak olyanok ebben az országban, akiknek minden liberális, ami az ő... hmmm, sajátos eszmerendszerüktőúl eltér. De azért nem kellene a maradék 99 százalékra rákényszeríteni a saját kategóriáikat. Ha másért nem, pusztán technikai okokból: nem lehet úgy beszélgetni, ha te minden szón - szándékosan - mást értesz, mint a többiek.

A Köztársaság "első szabadon választott" kormánya inkább dzsentroid, múltba révedő volt; egy Horthy-újratemető kormányról neház elhinni, hogy a liberalizmushoz bármi köze volna. Horn Gyulát sem merném a liberalizmus letéteményesének nevezni. Orbán Viktor csak rövidnadrágos korában volt liberális, bár a mostani kép alapján nem tartom kizártnak, hogy már akkor is csak hazudta. Kormányzása idején még attól a kevés "liberalizmustól" is távolodott, amit a szocik otthagytak. A mostani kormány is legfeljebb nyomokban liberális.

Mitől lett volna liberális ez a köztársaság? Igaz, te is idézőjelbe teszed a szót, bár ez nálad lehet reflex is.
Előzmény: zividivi (77)