Newbuiltflat Creative Commons License 2006.03.20 0 0 12

Kedves Mindenki!

 

Szeretnék egy pár dolgot megosztani azokkal, akik új lakás vásárlására adták a fejüket. Mivel meglehetősen nagy tapasztalattal rendelkezem az új lakásokkal kapcsolatban, így talán néhány fontosabb dologra szeretném felhívni a figyelmet.

 

Először is... tényleg jobb az új lakás, de...

 

...ha valaki új lakást akar venni, az lehetőleg olyan fejlesztőtől vegye, aki régóta, és ugyanazon a néven fejleszt ingatlanokat, mert rengeteg szerencsevadász van a piacon, akit csábít a magas haszon, de a becsületindexe a béka s..ge alatt. Az építőipar szele összehordta a szemetet, amit bizonyít a rengeteg körbetartozás is. A régóta piacon lévő cégeknél valószínű, hogy a gyors pénzfialtatás a cél, ők hosszú távon gondolkodnak.

 

... a beruházónál (fejlesztőnél) még fontosabb, hogy ki az épület (generál)kivitelezője. Mert Ő építi az épületet, a fejlesztő csak a lé'-t adja. Rajta múlik a minőség, és rajta múlik az átadás utáni garanciális ügyintézés is. És ha Ő befullad, vagy vége az egésznek, vagy 1 éves csúszással költözhetsz...

 

...ha újba költöznél tehát vedd a fárdságot, és menj el a fejlesztő és a generálkivitelező korábbi házaihoz és beszélj a lakókkal!!!! Kérdezd meg, mi a tapasztalatuk, szerintem készséggel válaszolnak kérdéseidre.

 

... készülj fel, hogy a legjobb esetben is lesznek problémák. Picit reped a fal itt-ott, az elején nem teljesen forró a víz, a kaputelefonod máshova cseng... De sebaj!!! Ha az első két pontomra figyeltél, akkor jönnek és megjavítják, és utána évtizedekig nincs vele gond. Ne feledd, ezeket a házakat marha gyorsan építik, és a különböző rendszerek együtt és nem egymásra épülnek. El kell telnie kis időnek, míg minden együtt muzsikál.

 

Folytatom...