FémFatál Creative Commons License 2006.03.19 0 0 89

Szia Lappantyú,

az Air Pegasus-ról jut eszembe: simán lehet a cipő a ludas a térdfájásban. Én is vettem a múltkor Pegasust, aztán az első szigetkörnél kiderült, hogy ez a cipő futásra sajnos nem alkalmas. Nekem semmiképpen.

 

Nemcsak a térdem fájdult meg benne, de a bokám is és úgy általában egy "ólomláb"-fílinget kölcsönzött. (Zabos voltam kicsinyég, mert elég drága volt a nyüves).

Kényelmes, szó se róla, jövős-menős szabadidős cipőnek azóta is használom, futáshoz viszont nekem nem vált be, mert a lábammal nem kompatibilis.

 

Idén végre megtaláltam a megfelelő csukát, hálistennek, ami belülről is tartást ad az amúgy elég keskeny lábfejemnek, lúdtalpbetétes és csillapít középen-hátul meg nem hagyja bedőlni a bokát és egyáltalán, mindent tud :-) Azóta is betonon futok 10-15 kiliket és a korábbi bokazsibbadásoknak, térdfájásoknak semmi jele.

 

Most ebben nem az az érdekes, hogy ez milyen cipő, hanem az, hogy valszeg érdemes lenne (legközelebb) akár-három órát is belefeccölni a cipővásárlásba, a Spuri futóboltban tényleg szakértő tanácsokat is adnak a lábad, az edzési szokásaid, az esetleges fájdalmaid speciális szempontjai szerint.

Szóval: a cipő döntő jelentőségű... és ha nem a megfelelőt választottad esetleg, akkor abból könnyen lehet térdfájás.

 

Előzmény: Lappantyú (85)