iszugyi Creative Commons License 2006.03.19 0 0 17542
Igen, a 'c állandósága' nálam egy alapvetö fizikai AXIÓMA szerepét tölti be. Az elektromágneses mezö, és a gravitációs mezö is, c-vel terjed. Ez definiál egy invariáns metrikát (invariáns távolságokat) egy véges Minkowski tér tartományában. Az izotróp háttérsugárzás meg egy abszolút vonatkozási rendszert definiál. (Nem kell semilyen relativitáselméleti hókuszpókusz.)

Egy második AXIÓMA az, hogy az e.m.-mezöt elemi elektromos tötések, a gravitációs mezöt meg elemi gravitációs töltések okozzák. A kétfajta töltés egymástól független, az általuk okozott kétfajta nem-konzervativ mezök is. A négy stabil részecske (e, p, P és E) a kétfajta invariáns (!) töltés hordozója. A négy stabil részecske egy kb 10^-20 cm-es sugarú gömbön kívül úgy mutatja magát, mintha csak kétféle elemi töltése lenne.

Ezt a két axiómát itt már elég sokszor leírtam.
Minden amit itt (és a könyvemben) kifejlesztettem ennek a következménye. Elsö sorban a szabadesés sértését mutattam ki, amit meg is mértem.
Megadtam azt is, mi a súlyos tömeg (ez az invariáns g-töltésböl ered, tehát egy állandó) és mi a tehetetlen tömeg (ide a kötési energia per c^2 bele megy), kifejezve a négy stabil részecskének a tömegével.
A stabil részecskéknél nem kell a súlyos tömeget megkülönböztetni a nyugvó tetetetlen tömtöl, mert ezeknél nincs kötési energia, ezek nem állnak semmilyen más részecskéböl. Ezeknek csak EGY fajta tömege van nyugvó állapotban.


Nem tudom honnan veszed ezt, ha ez egyáltalán kísérleten alapul:

"..geostacionárius műholdról induló fénysugár (átlag)sebessége (v) lefelé esve a földre 134 km/sec -el nagyobb mint a c (v = 299 926 km/s), a földről a műholdra tartó fénysugár átlagsebessége pedig c - 134 km/sec.
A GPS -ről leeső fény átlagsebessége pedig 200 km/sec -el nagyobb mint c."

Ezt meg állítod: "Ezt bizonyítja a GPS rendszer."

Gondolhatod, már azért is kritikus vagyok, mert a szabadesés majdnem 1%-os eltérését anyagi próbatestekkel a kísérletezök eddig nem tudták kimutatni, és itt meg a fényre bizonygatnak valamit, pedig a fénynek tömege sincs. Egyszerüen nem tartom ezt a bizonygatást hitelesnek. Mond már meg, hogyan mérték meg a c =299 926 km/s-t és azt, hogy ennél 200 km/s nagyobb sebesség is van a Földön, lefelé esésnél? És a Napon, vagy egy neutron csillagon? Humbuknak tartom az egészet.

Azt is elárulom, hogy a fizika még az atomok fénykibocsátását sem értette meg: a fénykibocsátás hullámszerü folyamatos jelenség, és nem egy E=hv-vel kvantált folyamat, a mikroszkópikus rendszereknél sem.
Sok bárgyú dologgal találkoztam a GPS rendszerek magyarázatánál, de egyet senki sem gondolt végig konzekvensen, hogy a GPS-t már egyedül az elektrodinamikával már jól le lehet írni. Nem kell semmilyen relativitáselméleti (se a specrel, se az áltrel) és semmilyen fotonra vonatkozó hókuszpókusz hozzá.




Előzmény: Astrojan (17540)