Helter Skelter Creative Commons License 2006.03.18 0 0 221215

Williams:

Meglehet a győzelem Malajziában

Faludi Zoltán, 2006. március 18. szombat [12:57]

A Williams istálló technikai igazgatója, Sam Michael szerint csapata jó eséllyel pályázik a Maláj Nagydíjon a győzelemre, miután versenyzőik, Nico Rosberg és Mark Webber a harmadik, illetve a negyedik helyről várhatják a holnapi verseny rajtját.

„Teljes mértékben úgy gondolom, hogy meg tudjuk csinálni” – mondta Michael, miután Nico Rosberg a harmadik helyre kvalifikálta magát a mai időmérő edzésen. A német versenyző csapattársa, Mark Webber ugyan az ötödik legjobb időt autózta, Michael Schumacher motorcseréje miatt a negyedik helyről rajtolhat.

„Az, hogy mindkét autónk a második sorban van, hihetetlenül nagy szó. És még mi aggódtunk az időmérő miatt. Azonban csak a holnapi versenyen tudjuk igazán megmutatni valós erőnket” – figyelmeztetett a szakember, aki szerint a vasárnapi megmérettetésen mindenkinek meglepetést fognak okozni.

A huszonéves újonc Rosberg tovább folytatta szárnyalását, hiszen a kvalifikációs tréningen sikerült megvernie csapattársát, Mark Webbert, akit a Forma-1 egyik legjobb edzésmenőjeként tartanak számon.

Michael bevallotta, csodálkoznak Rosberg sebességén.

„Valóban fantasztikus. Sokkal gyorsabb, mint amire számítottunk” – mondta. „Lehetőséget akartunk biztosítani számára, és megnézni, hogy hét-nyolc verseny után milyen eredményeket tud felmutatni. Azonban második versenyén megszerezte a harmadik helyet a rajtrácson, ami kimagasló teljesítmény, különösen egy olyan nehéz pályán, mint Malajzia.”

„Ez egy igazán technikás ring, és ezelőtt még soha nem járt itt. Eddig még egyetlen egy hibát sem vétett, és Bahreinben már megmutatta, hogy igenis tud előzni. Lenyűgözően csinálja, el sem hiszem.”

Rosberg – akit a tavalyi évben a GP2-es széria bajnokává avattak – a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a verseny leggyorsabb idejét autózta, és a mezőny végéről a két pontot érő hetedik helyre küzdötte fel magát.

Bár a német versenyző eddig úgy tűnik, túlszárnyalja csapattársát, a szakmai körökben elismert Webbert, Michael úgy gondolja, ez nem befolyásolja az ausztrál pilóta teljesítményét. „Mark nagyon jó versenyző. Érett, és ismeri a képességeit, így nem kell aggódni miatta.”