Hollófekete Creative Commons License 2006.03.15 0 0 67

OBII, 10. forduló,

Eger, 2006.02.26.

Miskolc Lyoness - Veszprém Lizards

11-7 (4-4, 4-2, 3-1)

v: Rab, Agócs

 

Veszprém:

Tóth Zoltán (3+1), Kiss Zoltán (2+1), Török András (1+2),

Kolossváry Dávid (1+0), Knór Gábor (0+1), Tóth Péter, Holéczy Gergely, Tamás András, Rabb Gergely (kapus)

 

Miskolc: Láda Balázs (3+5), Egri Gergely (2+1), Láda Péter (2+0), Fehér Iván (1+1), Szabó Gergely (1+1), Varga Attila (1+0), Szónocky János (1+0), Török Gábor, Szabó Ákos, Streng Péter, Stark Gergely, , Jacsó Attila, Keczeli Péter (kapus).

 

kiállítások: 4 perc ill. 2 perc

 

0-1 Tóth Zoltán (Török András)
1-1 Láda Balázs
2-1 Láda Péter (Egri Gergely)
3-1 Egri Gergely (Láda Balázs)
3-2 Török András (Tóth Zoltán)
X Fehér Iván (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
3-3 Tóth Zoltán (Török András)
3-4 Kiss Zoltán
X Knór Gábor (2 perc, 217, ismétlődő szabálytalanságok)
4-4 Egri Gergely (Láda Balázs)
4-5 Kiss Zoltán (Knór Gábor)
5-5 Szabó Gergely
5-6 Tóth Zoltán (Kiss Zoltán)
6-6 Láda Péter (Láda Balázs)
7-6 Láda Balázs
8-6 Szónocky János (Szabó Gergely)
8-7 Kolossváry Dávid
9-7 Láda Balázs (Fehér Iván)
10-7 Fehér Iván (Láda Balázs)
X Láda Péter (2 perc, 211, szabálytalan távolság)
11-7 Varga Attila (Láda Balázs)

 

A mérkőzésre Egerben került sor, mivel a miskolciaknak nincs palánkjuk. A tabellán elfoglalt helyezések meglehetősen egyesélyes mérkőzést sejtettek, de a veszprémiek mégsem reménytelenül utaztak el, elég csak az őszi mérkőzésre gondolni, ahol teljesen egyenrangú felek harca zajlott, de a Miskolc némi szerencsével és a kapusuk fantasztikus formájának köszönhetően végül meglehetősen nagyarányú győzelmet aratott (3-8). Hozzá kell tenni, hogy akkor a borsodiak jégkorongos játékosaik nélkül léptek pályára. A vendégek most is abban reménykedtek, hogy a Miskolci Jegesmedvék csapatában korongozó Láda testvérek és Egri nem erősíti majd az ellenfelet, de hamar szembesülniük kellett azzal, hogy igen...

 

Az első percekben a "hazaiak" mindjárt nekifeszültek a tabella hátsó részén szerénykedő ellenfelüknek, de a gólcsendet aztán mégis a veszprémi Tóth Z. felső sarkos bombagólja törte meg (0-1). Ezután viszont nagyon bekezdtek a miskolciak, főleg a jégkorongozók, és 5 perc alatt három gólt zúdítottak a vendégek kapujába (3-1). A veszprémi védelem ezidőtájt mintha nem is létezett volna. A harmadik bekapott gól után viszont a vendégek kapták össze magukat, és előbb Török révén szépítettek (3-2), majd egy gyorsan kihasznált emberelőnyt követően Tóth Z. révén egyenlítettek (3-3). Ezután a Miskolc beszorította a vendégeket, de gyors ellentámadásokból rengeteg veszélyes helyzet alakult ki a hazaiak kapuja előtt is. Egy ilyen ellentámadásnál Kiss Z. óriási gólt lőtt a keresztvas alá és már ismét a vendégeknél volt az előny(3-4). Sajnos a nehezen megszerzett vezetést nem sikerült megtartani, mivel a harmad vége előtt emberhátrányba kerültek a veszprémiek, és egy látványos védelmi hibából azonnal ki is egyenlítettek a borsodiak (4-4). 

 

A második harmadban felgyorsult a játék, és mindkét csapat minél gyorsabb ellentámadásokat próbált meg végrehajtani. Megint a Veszprém szerzett vezetést egy Knór-Kiss összjáték után utóbbi lőtt ismét hatalmas, lefele csapódó, kapusgyilkos gólt (4-5). A Neumann elleni betegség most is érvényesült,és megint sikerült szinte a középkezdés után azonnal gólt kapni: Szabó Gergely elfutott a bal szélen és a kapu hosszú oldalába lőtt (5-5). Tovább folytatódott a hullámzó kontrajáték, végül egy egész pályás indítás után Tóth Z. a mérkőzés gólját szerezte: a lefelé hulló labdát könnyed mozdulattal átemelte a kivetődő kapuson amivel ismét a vendégek vezettek (5-6). De ahogy megszokhattuk az öröm most sem tarthatott sokáig, mivel a Láda testvérek rögtön gondoskodtak az újabb miskolci gólról (6-6). Ezután nem sokkal Láda Balázs a kaput megkerülve is gólt szerzett, amitől a vendégek gyakorlatilag padlóra kerültek (6-7). A veszprémieken kezdett kiütközni a hosszú utazás fáradtsága és egyre inkább lemeradoztak a párharcokban. Szónóczky góljával ismét két gólos lett a hazaiak előnye (8-6), a gyíkok pedig fejben már kezdték feladni meccset, de ekkor váratlanul segített a harmad végét jelző sípszó.

 

Az utolsó harmad elején gyorsan szépítettek a vendégek Kolossváry révén(8-7), ami után újból föltámadt a remény. A hazaiak pontatlanságait kihasználva a gyíkok számos ígéretes ellentámadást vezethettek, melyekből ordító helyzetek születtek, de a hetedik bekapott gólja után a miskolci hálóőr lehúzta a rolót, és mindent fogott.Az egyenlítés elmaradt, és ha már nem tudtak gólt lőni a veszprémiek, legalább lövettek egyet a miskolciakkal, akiknek mindössze 2(!) játékosuk volt a pályán amikor gólt szereztek, mert a többiek lefutottak cserélni. Taktikusan elől tartogatták a labdát amíg a csere lezajlik, de mikor Láda B. észlelte, hogy a vendég védőknek esze ágában sincs elvenni tőle a játékszert, kapura fordult és ha már engedték, hát lőtt egy hatalmas gólt a pipába (9-7). A hátralévő nyolc percben a vendégeknek már mindent egy lapra feltéve kellett (volna) rohamozniuk, de általában az elhamarkodott támadások során gyorsan eladták a labdát, a kinyíló védelmet pedig a miskolciak ki is használták: Láda B. passzából Fehér I. gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést (10-7), hiszen ekkor már csak 4 perc volt vissza. Azért a dunántúliak még a végén is alul tudták múlni addigi baklövéseiket, hiszen kaptak még egy bónusz emberelőnyt, ami alatt valami olyan elképesztő produkcióval rukkoltak elő, hogy azt a "hogyan ne játsszunk emberelőnyben" c. oktatófilm egyik iskolapéldájaként is fel lehetne használni, de még annál is sokkal rosszabb. Természetesen sikerült még egy gólt beszedni emberelőnyben is, így alakult ki a 11-7 arányú végeredmény. 

 

A hazai győzelem a látottak alapján megérdemelt, bár a vendégek csak magukat okolhatják, hogy nem lett az eredmény sokkal szorosabb. Sőt! ezt a mérkőzést akár meg is lehett volna nyerni, ha a csapat nem mutat be minden harmadban egy-egy elképesztően szégyenteljes hullámvölgyet, ha nem kap ennyi kínosan elkerülhetőnek tűnő gólt. Meg kell továbbá jegyezni, hogy a miskolciak jégkorongos különítménye (Láda B., Láda P., Egri Viktor; akik az eddigi két elveszített találkozójukon pld nem játszottak) 7 gólt vállalt csapatuk 11 találatából, és összesen 13 pontot "termeltek".