Jéééé, kezdjük tán a filozófusokkal, akár Heideggeren túl is.... mondjuk pl. a liberális Fichte.
Hm.
Nincs több megjegyzésem a tereléshez.
Maradjunk tán a régészeti (és néhány nyelvész szerint nyelvészeti) logikai, ok-okazti összefüggésekkel alá nem támasztott szélhámosságnál.
Ebben a topikban pillanatnyilag ott tartunk, hogy keményen letol egy nyelvész (a sok különböző véleményt képviselő közül), miszerint az összehasonlító nyelvészetnek (na ez a kitétel nagyon fontos, mert egyszerűen azt jelzi, hogy a rohadtul objektív tudomány rákényszerül mindenféle osztályozásra, csoportosításra) önálló, specifikus ismérvei vannak és amikor én erre azt írom, hogy nem egzakt, akkor kapom a választ, hogy egy saját, hipotetikusan kialakított spekulációrendszerről van szó, jaj de hülye is vagyok, hogy nem értem.
Ó hogyne. nyilván primitív barom vagyok, hogy a közjogtörténetben például bizonyíthatóan megvalósult rendszereket keresek, és ha találok ilyet, csak akkor, és csakis akkor kezdek el hipotéziseket felállítani.
Mindamellett persze tisztában vagyok vele: a spekuláció eszméletlenül jövedelemző is lehet, no nem a spekuláció kiagyalója, hanem megbízója számára.
Marcantonio sem érti.