Amida Creative Commons License 2006.03.14 0 0 218

Serenic...okay.

 

Akkor még van emberismeretem.

 

Amiről írsz azt Isaac Asimov "Gaia-tudatnak" nevezi. Igy. Csaknem szóról, szóra. Sőt.

El kell olvasni az "Alapítvány Trilógiát", ami már öt kötet.

Asimov fizikus volt.

A Gaia nem volt a Earth, vagyis a Föld.

 

De kezdjük az elején. Amiért nem haragszol, jutalomból, most utoljára szétszedem amit írtál és leírom amit ma a szellemi elit a viágban elfogad (vegyük alapul a Nobel-dijjasokat)

 

Valamikor régen diákkoromban volt a viet-nam-i háború, Beatles Indiában, Woodstock és a new age. Világbéke, virágok, marihuana.

Békés világ - rendőri brutalitással.

A new age-t egyetemisták alkották meg és valóban mindenünnen - különösen a hevenyészett forditásban megjelent budhista anyagokból de a Bibliából is(mert amerika ilyen), hogy leegyszerűsítve terjesszenek valamit, amit utóbb - és komoly tényezők - az emberi szellem lázadásának neveznek ma.

Hatalmas üzlet lett,de nem a diákoknak, hanem akik ilyen könyveket írtak - kiegészítve az egyszerű közérthetőséget saját elméleteikkel. Ezért látszik zavarosnak.

John Lannon dalában azonban egyértelmű és világos.

Na ez a (nem létező) szeretetre alapozott mozgalom aztán elhalt. Vezérei beilleszkedtek a társadalomba és magas állásokat töltenek be. És. Ami szomorú...szégyellik diákkorukat ahogy a katonák viet-nam-ot.

Mert ez egy ilyen kor volt.

Akkor kellett a new age, ma már túlhaladott és a sarlatánjai nevetségesek. Helyes ha nem tartod beletartozónak magadat, hiszen annyira egy adott korhoz kötött, amit nem lehet megélni legfeljebb valami filingjét.

 

De bizony - és hála a Teremtőnek - éppen Einstein felvetésein és sejtésein elgondolkodva a tudósok elfogadottnak tekintik a  lélek tényezéjét, létét és hatásait. Amit Jung ír róla - minden szavát és általa alkotot új szavakat - egységesen elfogadnak.(saját szakmabeli ellenfelei vannak a konzervatív freusisták) 

Az más, hogy Jung 12 évi legendás visszavomulása alatt megismerte a kabbalah, a véda, az ezoteria, az asztrológia, az alkimia jelentőségét, jelentését és valódi tárgyát ami maga a lélek volt.

Ezt Freuddal folytatott levelezései bizonyitják.

Jung abban volt egy genie, hogy öszeolvasztotta újra a szétszaggatott dolgokat. Rendszerezte és a helyükre rakta a fogalmakat. Egynyelvűvé tette a lélekkel foglakozó dolgokat.

Ugyan úgy azonban mint a new age után, Jung után is jöttek a sarlatánok, és jól összekutyultak mindent. Nézzél be a Zenit TV-re éjjel. Ó my god!

 

Málik omlik szét megint minden - csak a magyarországi budhista vezetők óbégatásait, és egymassal való viszonyukat figyeld meg.

Jungot meg azzal vádolták ellenfelei, hogy a vallási elemeket be akarja vinni a pszichológiába. Vatikán meg azzal, hogy a vallásba akarja becsempészni a tudományt. Nagyon jó. Közben mind a hárman a lélekkel foglalkoznak. Ilyen ez a világ. A demokráciában nem rendőri brutalitás van, hanem kommunikációs brutalitás.

Látod most milyen igaz a zen egyik alapgondolata:"Az ecset egylényegű a karddal"

(Japánban ecsettel írnak) Viszont tény és való, hogy a jungiánus rendszernek is megvolt a kora, tanítváníai azonban látják a jövöt. A jövő a szellem kora lesz a szellemi ember nemanyagi hatalmával.

 

A "szakmai állításaiddal" nem foglalkozom az a magánügyed. Én leírtam mi a lélek, jogod, hogy leírd Te is. Ilyen a Te lelked. Olyan az enyém.

Félreértés ne essék nem a "nagyokos" akarok lenni. Más könyvekből tanultam, ennyi.

Egy nagyon fontos dolog van azonban. Én amit itt leírtam az szerint éltem eddig és ezután is. Cselekedtem dolgokat az elfogadottak szerint Teljesen Szabad Akaratomból válogattam én is. Ez mindenki joga. Én nem más "mestereket" kopizok ide, mert én a magam "mestere"vagyok. (ezt nevezika belső mesternek)A belső mester: erő, aztán erő és akarat)

 

Viszont az irod a tudat és részei a fogantatáskor jönnek létre. Nem.

Csak anyagi dolgok jönnek létre a fogantatásban méghozzá a genetika alapján. A  DNS láncok Legyártják az RNS-t azok pedig a feladatuk szerint a szerveket. Ha a tudat az agy akkor igazad van. Ha nem, akkor igazad sincs.

Mellesleg gyereknevelési tanácsadó könyvekben is le van írva, hogy a gyermek életének első három évében a vezérlő a tudattalan.

Három-hat éves korában kialakul az "én"tudat. hehehehehehe erre mondom hat éves kortól nevelhetetlen, saját beépitett szűrői vannak. kamaszkorára meg hangszórói.

 

Amit a kabbalahról írtál igen, egy világlátás, az ezoteria egy életbölcselet.

De. 

A lelket kiemelten kezelik és helyesen. Helyesen értelmezték, helyesen látták. Tudták a funkcióit és tudták hogy (vágyaktól) megkötözött.

De a kabbalah az egyetlen ahol utak és táblák vannak ----ember. Te ezt kérted tőlem. Ezt adtam.

Az ezoteria hozta még a ritmust is a lélekkel, és ebből csinálták a ritust amiből a vallási hierarciáig fejlődtek

Szóval alapvetés a kabbalah, az ezoteria és csak jóval később a védák, a budhizmus  etc. amik szerint gondolkodnak szerte a világban az emberek lélek dolgában. Természetesen alapvetően másképpen. Vagyis szétszaggatták ez egységet. 

Ha egyedül lennék a véleményemmel, álláspontommal, magatartásommal akkor is vállanám. Egy szemlyiségemre szabot zen vagyok. Mint egy bőrruha van rajta. Szelid motoros vagyok.

 

Ha psziché alatt a lélek van értve akkor pontosan a mi létidőnkben változik, mert azért kellett visszajönnie mert tökéletlen volt, vagyis vágyakkal teli.

80 kg. nyers húsnak nincsenek vágyai.

Ezért a lélek igenis változik mert azért leginkább a Nirvánába vágyodik.:)

De addig: akar szexelni, jókat zabálni, pénzt birtokolni és állandóan újjabb és újjabb dolgokra "vágyni" és szenved mert nem tudja a test kielégiteni mert azt ugye a reál világban a testi embernek kéne összehozni.

Agyon gyötri a kis kobold a testet amit hord. Közben elhiteti az emberrel, hogy az tudatosan, saját akaratából hajszolja magát halálra. Ennyit a jóságos lélekről.

 

Én nem adom tovább amit kapok, amig ki nem próbálom. Én megélem és megéltem azt amit lemerészelek írni. Különben nagyon rossz véleménnyel lennék magamról. Ezért a vitám Astussal.

A zenhez alapkövetelmény, hogy az intellektus vissza van szoritva,le van győzve. 

Az intellektustól meg kell szabadulni. Ő aszongya "időnként", ilyen nincs.                 

 

A keresztény vallás alapja a hit. Az meg meg van határozva a zsidókhoz írt levélben (11.1) Aki alá akar igérni - alkudozik - az nem keresztény.

Ha valaki időnként  fogadja el azt ami oda van  írva az nem kersztény.

A zen alapja az intellektus kiiktatása.

Ha valaki időnként iktatja ki az intellektust az meg nem zen.

 

Serenic azt hiszem egész este azt pofáztam, hogy csak egy úton  lehet járni, és nem a földön. Az út a szellemnek van. Legalább is amiről én irok.

Vagyis egy szegletkövet le kell tenni. Az út az első lépéssel, a ház az első kővel kezdődik.

Elolvastam a "Kommunista Kiáltványt" soha-de-soha nem adtam tovább.:) Pedig....szóval megtettem amit megtehettem, és mai szemmel meg a mai felfogással nem jó helyen voltam nem jó időben. De nem a sötétség, a rossz oldalán álltam. Ezt csak utána tudhassuk.

 

Astus. Nincs idő nincs tér. Idáig jussál el. Az itt-és-most-ban vagy. Axioma.

Vagy mehetsz mateialaista dialektikusnak. Nem.  Dialektikus materializmus van ugye?

De.

Dialektika sincs és anyagelvűség sincs. Nem az anyag ....etc.

 

De azért van egy sejtésem. Még nem írtam sehol, csak most eszembe jutott. Az univerzum egy gömb mert ahogy a védákbanvan egy hatalmas robbanás által jött létre. Ennek ellenére én azért merészelem gondolni hogy nincs tér mert tele van tömve egyetlen kétdimenziós sikkal. Ezt a teremtő hatalmas markában galacsinná gyűrte. Ami a sikon van az van a térbe - de mivel szokása szerint tökéletlen munkát végzett - ami közte a kis "hiányos" helyeken van az a "hypertér". Nincs benne dimenzió.

Mi azon a sikon látunk és azon mérünk valamit: ami nem "itt" hanem távolság és amnek a megtétele "most" az az ember számára az idő.

Ha elfogadod az itt-és-most gondolatát akkor de csak akkor igaz az, hogy bármennyi  dimenzió van mind benne van az itt-és-most-ban.

Annyi a különbség, hogy a teremtő nem egy  síkot, "lapot" gyürt össze hanem akár egy ötven lapos füzetet.

Akkor ebbe a gömbbe amit térnek nevezünk 50 dimenzió van. Eccerű ugye.

Ha csinálsz egy Mőbius szalagot és ráteszed bármelyik oldalára ennek a karikának, mind a két oldalt becerkázhatod. Két dimenzió  a háromdimenziós gyűrű.

 

A pont  "0" dimenziós. Nincs kiterjedése.

Az egyenes egy dimenziós, a sík kettő, a gömb három.

Minden magasabb dimenzióban ismerik az "alatta levőket" de az adott dimenziókban nem lehet elképzelni a belőle következőt.  

Eccerű ugyi?

Ha ezt belátod, akkor megint egyetértésben vagyunk ezügyben.

 

Miért gond Neked, ha egyetértek Veled? Rád néztem, megláttalak, megszaglásztalak és tudtam hogy benned van a csíra, csak úgy mint Bigában. Nincs bennetek még meg az erő. Amiből jön az akarat. Amiből jön a szabad akarat, amivel megcsinálod a megkötözöttségében felszabadult magadat. Ez a "kész". 

Nemocapban van az erőből is az akaratból is. És ez tetszett nekem.

Titanilla meg közel van a "kész"hez, de hallgat. Csöndes örömben élhet Ő. És vár. Hogy megnyiljon neki a következő dimenzió, hogy a benne lévő szellem kapjon most erőre. Ritka egy ilyen emberi lény.

 

Babi szellemi ember, benne már müködik, ezért váltam el tőle a Hyperion egy részletével. Mert szükségszerűség volt.

Amint mint mondtam az elején nem lehet lentebbről a fentebbe látni.

Vagyis a térből ami három dimenzót tartalmaz, nem láthatod a negyediket pedig ugyan abban a térben sőt melletted is van.

Az is igaz azonban, hogy nem lenne  észrevehető a három sem a kettőből, de a kettő nélkül nem lenne a harmadik.

A pont, mindenek épitőköve meg nem tud semmit nulla.

Ezért a nulla a legfontosabb szám.

Uhhhh......bocsánat  fel sem emeltem a fejem?

Na még javitanom kell, de azt hiszem ez illetlenűl hosszú lett.

Amida

ps.: nulla.:)