geszthi Creative Commons License 2006.03.12 0 0 topiknyitó
Orbannak mar SEMMI SEM SZENT, meg a Szent Korona sem, hogy aljas politikai jatszamira hasznalja MAS magyar tortenelmi erekjek visszaszerzesenek becsmerlese celjabol ?!!!




"Nem akarok túl konkrét lenni, mert külpolitikai kérdéseknél óvatosan kell fogalmazni, de talán a Vasárnapi Újság hallgatói értik és tudják, hogy miről beszélek. Amikor az amerikaiak visszahozták a koronát, amit nem hadizsákmányként vittek el innen, hanem mi menekítettünk ki a kommunisták elől, az amerikaiak visszaadták. Nem kértek egy forintot se. Sem az őrzéséért, sem az állagmegóvásért, sem a visszaadásért. Így esett Putyin magyarországi látogatása" - mondta Orbán Viktor.


....Mattseeben - mint az egyik őr vallomásából ismeretes - Szálasi a hálószobájában őriztette a koronát és a koronaékszereket tartalmazó ládát.Hogy a korona újra külföldre került, méghozzá a nyilas vezér magánpoggyászaként, az akkori szabályok szerint is súlyos sérelem volt. A koronaőrség esküszövegében egy külön mondatrész volt, miszerint ezt a nemzeti ereklyét sohasem "idegeníti el az országtól". A londoni BBC az idén május 26-án háromnegyed órás dokumentumműsort sugárzott a korona történetéről. Ebben megszólaltatta az Angliában elhunyt Máriássy ezredes Londonban élő fiát, aki elmondta, hogy apja is esküszegőknek tartotta a Szálasi mellé szegődött koronaőrség tagjait, akik a nyilasokhoz és a nácikhoz kötötték a sorsukat.