Evicke Creative Commons License 2006.03.11 0 0 398

nekem (J)RA-m van és nem szokott magas lenni sem a rheuma-faktor, sem a süllyedés akkor sem, amikor komoly fájdalmaim vannak, azaz gyulladások az ízületekben. legutóbb, amikor methotrexatot kellett elkezdenem szedni, mert a sima gyull.csökkentők nem segítettek, na akkor is tök rendben voltak a laborjaim, végül a csontizotópos vizsgálat mutatta ki a gyulladásokat. részben ez győzte meg az orvosomat, részben az, hogy mutattam (nem ő kérdezte!), hogy ez és ez az ízületem is kezd beállni, azaz a betegség mégiscsak halad előre, talán tenni kéne vmit... előtte ő is le akarta rázni a felelősséget magáról, mert elküldött a másik kórházba immunológus főorvoshoz, de az épp szabin volt, aztán a progresszió láttán beijedt, mindván, hogy nem várunk semmire és inkább gyorsan felírta a mtx-ot.

én a diagnózisom felállításának körülményeire nem nagyon emlékszem, mert 13 éves voltam, csak arra, hogy sokáig vizsgálgattak akkor is, ebből 2 hétig kórházban, ahol még izombiopsziát is csináltak, hogy az izomsorvadást kizárják... valszleg akkor is a látványos tünetek lehettek meggyőzőek (ízületi deformitások).

talán neked is a kézzelfogható, látható tüneteket kellene hangsúlyoznod, mert láthatóan tényleg nem kapkodják el a dg-t...  nincs mit tenni, mint hogy minél több immunológust keress fel, próbálj minél szélesebb körű vizsgálatokat csináltatni.

ez nem nagy segítség, de remélhetőleg előbb-utóbb jutsz eredményre... majd írd meg, mi újság!

Előzmény: Lackó koma (395)