egy mutáns Creative Commons License 2006.03.10 0 0 17392

Kedves Holden,

leleplezem magam, és elárulom, hogy meg tudom válaszolni saját kérdésemet. Legalábbis ezt gondolom magamról, de még kiderülhet, hogy tévedek magamat illetően (nem először fordulna elő). Meg is adom a választ: t=6 óra van, és Bp-Debrecen 1,2 fényóra, vonaton végzett elemzésem szerint. Lehet ellentmondani, számítással igazolva.

De én meg szeretném érteni a Te nézetedet, ezért tettem fel ezt az egyszerű példát.

Ebben ugyanis szándékosan nincsenek gyorsulásos szakaszok, csak síma egyenesvonalú, egyenletes mozgás: v=s/t. Ha ebben nem tudunk egyetérteni, akkor valami nagy hibuci van valamelyikünknél.

Véleményem szerint addig nem is érdemes gyorsulni, amíg egyenletesen sem tudunk menni.

Először tehát tegyük rendbe a példát úgy ahogy feladtam, aztán javaslom, szállj be mellém a példa szerinti vonatra, hirtelen beugorva, ahogy Dubois javasolja a nulla idejű végtelen nagy gyorsulással, és nézzük meg, mi jön ki, aztán pedig vegyük, amikor Bp.-ről indulunk normális gyorsulással. Ezt így tartom logikusnak.

Remélem világos, hogy jóindulatú a szándékom, és nem álszerényen, cikizésből vagy bosszantásból kérdezgetlek.

Üdv: egy mutáns

Előzmény: Törölt nick (17390)