Kedves Holden,
leleplezem magam, és elárulom, hogy meg tudom válaszolni saját kérdésemet. Legalábbis ezt gondolom magamról, de még kiderülhet, hogy tévedek magamat illetően (nem először fordulna elő). Meg is adom a választ: t=6 óra van, és Bp-Debrecen 1,2 fényóra, vonaton végzett elemzésem szerint. Lehet ellentmondani, számítással igazolva.
De én meg szeretném érteni a Te nézetedet, ezért tettem fel ezt az egyszerű példát.
Ebben ugyanis szándékosan nincsenek gyorsulásos szakaszok, csak síma egyenesvonalú, egyenletes mozgás: v=s/t. Ha ebben nem tudunk egyetérteni, akkor valami nagy hibuci van valamelyikünknél.
Véleményem szerint addig nem is érdemes gyorsulni, amíg egyenletesen sem tudunk menni.
Először tehát tegyük rendbe a példát úgy ahogy feladtam, aztán javaslom, szállj be mellém a példa szerinti vonatra, hirtelen beugorva, ahogy Dubois javasolja a nulla idejű végtelen nagy gyorsulással, és nézzük meg, mi jön ki, aztán pedig vegyük, amikor Bp.-ről indulunk normális gyorsulással. Ezt így tartom logikusnak.
Remélem világos, hogy jóindulatú a szándékom, és nem álszerényen, cikizésből vagy bosszantásból kérdezgetlek.
Üdv: egy mutáns