stamina Creative Commons License 2006.03.08 0 0 100
Tartok tőle, nem fog menni a gyakorlatban... Mivel naiv és hatását tekintve, kivitelezhetetlen a dolog.

Minden nagy társadalmi változás úgy indult el, hogy valaki előállt egy ötlettel, ami a maga korában naívnak és kivitelezhetetlennek tűnt. Aztán az ölet másokban is megfogant, elterjedt, míg végül a mindennapok része lett.

Nem mondom, hogy ez az ötlet ilyen, de potenciálisan ilyen is lehet. Ez csak akkor derül ki, ha néhányan nekiállnak kipróbálni és beszélnek róla.

Kutáyból nem lesz szalonna sajnos. Aki olyan, az szerintem nem fog egy ilyen reakción sem elgondolkozni, sem megváltozni, max. kiröhög és baleknak tart és csinlája tovább, amit addig (sőt akár még fel is buzdul rajta)...

Ez így van, vannak javíthatatlanok, de szerintem a cél nem is az ő megjavításuk lenne.

Ha csak azokra normálisakra hatással lehet lenni, akik a korábbi negatív tapasztalataik miatt durvultak el, már az is sokat segítene szerintem.

ez valószínűleg több generációt igényel és nem apró praktikák indítják ill. valósítják meg, hanem valamiféle komoly, tudományos igényű, társadalmi összefogás és mozgalom.

Ezzel lényegében azt akarod mondani, hogy egy alulról jövő kezdeményezésnek nincs helye és csak annyit tehetünk, hogy arra várunk, hogy bölcs vezetőink lépjenek valamit?

Az apró praktikák esetleg elindíthatnak valami folyamatot. A fásult beletörődés viszont biztosan nem viszi előre a dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (99)