Törölt nick Creative Commons License 2006.03.08 0 0 17363
Csakhogy háromnegyed év alatt én is fejlődtem, és az a magyarázat, amit akkor elfogadtam, ma már nem állja meg a helyét.

1. Ha a gyorsulás és a gravitáció egyenértékű, hogy van az, hogy a gyorsulás irányában lévő órák gyorsabban, az ellentétes irányban lévők lassabban járnak? Eddig úgy tudtam, hogy a gravitációs tér csak lassítani tudja az órákat, gyorsítani nem.

2. Ha a gyorsulási szakaszban a cél óráját felgyorsulni látom, akkor az egyenletes szakasz megkezdésekor ezt az órát még mindig gyorsabban látom járni a sajátomnál (a gyorsulás alatti időgyorsulásból levonom az egyenletes mozgás miatti lassulást) tehát meg tudom mondani, hogy mozgok az abszolút nyugvó rendszerhez képest, ami ellentmondás, a Michelson-Morley éppen erről szól, hogy az abszolút mozgás kimutathatatlan. Nekem viszont csak azt kell megnéznem, hogy a korábban szinkronizált órák közül van-e olyan, amelyik az enyémnél gyorsabban jár, és azonnal ki tudom mutatni, hogy mozgok az abszolút térhet képest, és hogy valamikor gyorsításon estem át. Ha csak a gyorsulási szakaszban látnám gyorsabban járni a cél óráját, az egyenletes szakaszban viszont nem, akkor a célba érkezve az óra nem mutathatna többet.

De van még valami: ha a gyorsulási szakaszon a cél órája gyorsabban jár, ezzel elérhető, hogy a jövőbe lássunk. A gyorsulás ugyanis tetszőleges nagy lehet, így mondjuk elérhetem, hogy egy másodperc gyorsítás alatt a cél óráján egymilliárd év elteljen, tehát látom, hogy a cél milyen lesz egymilliárd év múlva. Ezt az információt elküldöm a Földre, így a Föld hozzájut olyan információhoz, amihez amúgy csak egymilliárd év múlva férhetne hozzá. Ez nem érdekes egy kicsit?

Egyelőre csak ennyit, azt hiszem ez is elég feldolgoznivalót ad...
Előzmény: Dubois (17354)