Műhód
2006.03.07
|
|
0 0
11542
|
Nem ússzátok meg.
Eredeti csirkemell recept.
Pardon, gévagombás.
Végül is mindegy. A gyerekek szeretik, mert jól néz ki:
Kisasszonytányér
80 dkg csirkemell filé, vagy szerencsés esetben gévagomba
16db felezett őszibarack (befőtt) (850/ nettó 480 grammos konzerv)
16 db ananászkarika (befőtt) (kb. másfél konzerv)
30 dkg trappista sajt
1 dl olaj
szárnyas fűszerkeverék
kevés liszt, só
A szeletekre szelt mellfilét/ gombát kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén fűszerezzük,
majd, mindkét oldalát lisztben megforgatjuk.
Előhevített, nagyon kevés olajban mindkét oldalán puhára sütjük.
A sült hússzeleteket/gombát kiolajozott tepsibe helyezzük,
Tetejükre 1-1 szelet ananászkarikát, illetve arra 1-1 fél őszibarackot helyezünk.
Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben ráolvasztjuk.
Tetszés szerinti körettel kínáljuk.
(Nekem kb. 90 dkg húshoz/gombához, másfél ananászkarika-konzervre volt szükségem,
egy nagy 850/ nettó 480 grammos, felezett őszibarackkonzervet használtam fel;
úgy, hogy a fél őszibarackok púpját levágtam, és a kisebb húsokon/gombákon lévő ananászokra azokat tettem. Így takarékosan is pont olyan az íze ennek az ételnek, mint amilyennek a recept alapján elképzeljük).
Így néz ki nálunk:
|
|