Műhód Creative Commons License 2006.03.07 0 0 11542

Nem ússzátok meg.

Eredeti csirkemell recept.

Pardon, gévagombás.

Végül is mindegy. A gyerekek szeretik, mert jól néz ki:

 

 

Kisasszonytányér

 

 

  80 dkg csirkemell filé, vagy szerencsés esetben gévagomba

16db felezett őszibarack (befőtt) (850/ nettó 480 grammos konzerv)

16 db ananászkarika (befőtt) (kb. másfél konzerv)

30 dkg trappista sajt

1 dl olaj

szárnyas fűszerkeverék

kevés liszt, só

 

A szeletekre szelt mellfilét/ gombát kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén fűszerezzük,

majd,  mindkét oldalát lisztben megforgatjuk.

Előhevített, nagyon kevés olajban mindkét oldalán puhára sütjük.

 

A sült hússzeleteket/gombát kiolajozott tepsibe helyezzük,

Tetejükre 1-1 szelet ananászkarikát, illetve arra 1-1 fél őszibarackot helyezünk.

Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben ráolvasztjuk.

 

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

 

(Nekem kb. 90 dkg húshoz/gombához, másfél ananászkarika-konzervre volt szükségem,

egy nagy 850/ nettó 480 grammos, felezett őszibarackkonzervet használtam fel;

úgy, hogy a fél őszibarackok púpját levágtam, és a kisebb húsokon/gombákon lévő ananászokra azokat tettem. Így takarékosan is pont olyan az íze ennek az ételnek, mint amilyennek a recept alapján elképzeljük).

 

Így néz ki nálunk: