sznorry Creative Commons License 2006.03.07 0 0 9177

Üdv Mindenkinek!

 

Először vagyok ezen a fórumon. Lenne egy kérdésem, kérésem. Egy 1986- os Ford Escortom van benzines 1.4-es motorral, jelenleg 170000 km van benne. Most tavasszal szeretném benne lecseréni az olajat, csak azt nem tudom még, hogy milyenre. A milyen alatt legfőképpen nem a márkát értem, hanem a motorolajon található különböző számomra nehezen érthető jelöléseket, amely ehhez a motorhoz a legjobb.

Mostanában sajnos elég sokat használom nagyon rövid távon a garázstól a munkahelyemig ( 3 km ), majd onnan 8-10 óra múlva haza. Bár tudom, hogy ezt egyik olaj és motor nem szereti, de azért szeretnék egy kompromisszumos megoldással olyan olajat, amely se nem túl drága, de nem is valami olcsó. ( sajnos, most egy elég olcsó motorolaj van benne, de nem vagyok vele teljesen megelégedve.) A legfontosabb elvárásaim az olajjal kapcsolatban : középkategóriás és a megfelelő kenésen kívül ki is tisztítja, vagy tisztán tartja a motort.

 

És még egy kérdés: Érdemes-e közvetlenül az olajcsere előtt olyan adalékkal átjáratni a motort, amelyet erre a célra árulnak a boltokban motortisztítás céljából?

 

Előre is kösz a segítséget!

 

Ui: Még szeretném a kocsit 2-3 évig használni, mivel elég jó állapotban van. Ezért megérdemel egy kis törődést az olajjal kapcsolatban is. Bár szerinten egy kicsit el van kényeztetve.:)