Szia Lex!
Nagyon profi vagy a műholdas keresésben. A kobylai Nyeva megvan. Sajnos a térkép felbontása nem enged közelebb (szinte a kapunál ér véget a részletesebb felbontás), de amint ebből a felbontásból is látod a környező zöld már dzsungelszerűen benőtte.
Az általad Stupava környéki Volhov valójában a volt Lozornói Volhov. Stupava mellett Nyeva volt.
Ahogy végigolvastam ezt a topikot, Te mindig jó kis műholdképeket találtál, esetleg meg tudnál adni olyan oldalakat, ahol jobb felbontásban is kivehetőek az objektumok.
Köszi!
A Nyeva maradványok látványa számomra nagyon szomorú. Én a szlovákiai Nyevákat szerencsére már ilyen állapotban nem láttam, de valószínű, hogy hasonlóan néznek ki.
Egy érdekesség, poén: A sorállomány kiképzésekor gyakori megviccelés volt, hogy a Posztra (UNV) beosztott sorállományú katonát (kezelőt akinek a poszttal kapcsolatban sok feladata nem volt) elzavarták a posztra azzal az indokkal, hogy nagyon kemények a gumik, eressze le a megfelelő nyomásra. Mikor kis idő elteltével a srác visszakullogott lógó orral, hogy nem találja a szelepeket, nagy nevetés tört ki. A poszt kerekein ugyanis tömött (levegő nélküli) gumik voltak.