Desertdog
2006.03.04
|
|
0 0
2790
|
Szóval előrevezetem, nem vagyok a MISTRAL-lal szemben elfogulatlan.Maga a rakéta jó. A rendszerrel vannak bajok. És nem is kicsik. Én úgy tudom, hogy 8 féle indítóállvány létezik, ebből nekünk a 2. legkisebb van, az ATLAS. Csapatlégvédelmi célra (amire alkalmazni szeretnék/szerették volna), alkalmatlan, mert nem eléggé mobil. RS 1-ből legalább 2 percet kell szüttyögni, mire el lehet hagyni a tüzelőállást. Ez persze egy összeszokott csapat szintideje, akik ahol tudnak, ott "rövidítenek" a folyamaton (nem veszik le az irányzékot, stb..) Erre a célra szerintem az OSA tökéletes lett volna, de ha már mindenféleképpen NATO kompatibilis kell, akkor már inkább a STINGER-re tenném a voksomat, mint a MISTRAL-ra. Tűzvezető rendszer. Jó lenne ha: lenne benne IFF, és megvették volna hozzá a teljes szoftvert. Egy MCP (Mistral Coordination Post) egyszerre képes "kezelni" 20+1 légi célt, valamint 8 indítóállványt. Ha benne van a teljes szoftver. Felderítés. Na ez az, ami nincs. Nem vették meg. GIRAFFE a neve, és állítólag nagyon jó. Erről én is csak ennyit tudok. Ehelyett alkalmazzák felderítésre a SHORAR-t (a már említett MCP-t). A max felderítési távolsága 18 km. Azt hiszem, a 4-ik generációs HARM rakéták korában ez több, mint vicces. Ja, majdnem elfelejtettem: az adatátviteli rendszer. Félelmetesen gyenge. Papíron 10 km-es hatótávolságú a rádió, gyakorlatilag szép tiszta időben ebből megvalósul olyan 4-5 km. De nem fikázom tovább, mert valahol mégis csak a munkaeszközöm. :)) |
Előzmény: Kuruc71 (2788)
|
|