Garp szerint Creative Commons License 2006.03.03 0 0 6

Szerinted ez igazi (parlamentáris) demokrácia? Szerinted ez törvényes állapot? Szerinted a jelenlegi országgyűlés az ország érdekében szóra érdemes munkát végez és nem csak önmagával foglalkozik és személyeskedik? Milyen gyepről beszélsz Te? Erről a szemétdombról?

 

Egyébként nem mondom, hogy nem kell parlament, nem kell közigazgatás, csak azt mondom, hogy ha ebben az országban pl. kőműves, vagy autószerelő is csak az idevágó mesterlevél birtokában lehet valaki, akkor miniszter, államtitkár, állami cégek vezérigazgatója, stb-stb miért lehet akárki egy politikai alku következményeként anélkül, hogy bármi halvány sejtése is lenne arról, mit kell csinálnia???

 

A pártokról pedig annyit, hogy nem tudom a "párt" fogalmát érdemben értelmezni magyarországon, amikor tömegesen vannak jelen olyan politikusok a választandók között, akik a rendszerváltás óta már helyi szinten legalább 2-3 totálisan más párt logója alatt is megjelentek. Amikor valaki hol ide, hol oda"ül" pusztán a személyes érdekei által vezéreltetve, akkor az ilyenektől kellene a "totál káosz" általad vizionált állapotától különb állapotot remélnem?

 

szívesen kiegészíteném a választási törvényt úgy, hogy ha adott helyen valakire nem szavaznak egy konkrét választási fordulóban, akkor az ennek a választásnak a további fordulóiban NE szerepelhessen. Automatikusan!

 

Egyébként pedig a "most majd újra kell választást rendezni" dumád is szögre akaszthatod, hiszen mindenki arra készül már most is, hogy a választás minimum 2 fordulós lesz. Aztán ha az ELSŐ FORDULÓBAN a nagyképű politikus "URAK" és "HÖLGYEK" azt látják, hogy a választópolgárok tömegesen és orbitális ívben szarnak rájuk, talán másképpen folytatják, mint amilyenek most ezzel a nagyképű "óvodások parlamentet játszanak" viselkedésük.

 

"legitim", "ex-lex", "ország működése" dömdödöm... höhö: csak nem Te is egy vagy a kedves politikusok közül?

 

Szerinted az ország mindennapos működése a "politikusoktól van"? Amikor pl. nemes politikusaink "nyári szünetet" tartanak (az amúgy is rendkívül "fokozott" érdemi törvényhozási munka közben) szerinted megáll az ország? Mert szerintem nagyjából semmi sem történik az országgal. Sőt. Érdekes, hogy rajtuk kívül alig létezik ember az országban, aki megtehetné, hogy a nyarat láblógatással tölti és így tovább.

 

Egyébként ez nem csak országos parlamentáris szinten van így, a helyi önkormányzatok többsége se a helységről, hanem inkább arról a bizonyos gyepről szól. Arról, hogy ki mekkora gyepet tud magának kikanyarítani és az önmérséklete mekkora kaszálást enged meg neki. Kedves hasonlat volt ez a "gyepes", köszi. Én azért inkább nem lennék gyep, ha lehet.

Előzmény: Terra Kotta (5)