Garp szerint Creative Commons License 2006.03.02 0 0 topiknyitó

Már évek óta ez van. Pártok marakodnak a konc fölött, a konc mi vagyunk. Személyeskednek, hazudoznak mindenkinek, még maguknak is. Mára már mind azt hiszik, hogy az ország róluk szól. Ez az Ő különbejáratú hűbérbirtokuk, 10 millió jobbágy beépítve.

 

Tisztára úgy néz ki, mintha ez az egész élet, ország és minden más pusztán róluk, értük szólna. Mi meg robotolunk értük és hagyjuk, hogy Ők hozzák a döntéseket. Nem értünk, hanem rólunk és felettünk és mögöttünk. A törvények felett, az erkölcs mögött és a szemünk előtt.

 

Kinőtt közülük a 2 legéhesebb az MSZP és a FIDESZ. Mindkettőnek volt alkalma bizonyítani, mindkettő megbukott. Nem kérdés, hogy mennyire, mert nem számít. Amúgy is, az elégtelen osztályzatra nem azt szokták kérdezni, hogy mennyire az, hanem hogy miért. De most nem ez a lényeg. A (most) kisebbek, MDF, KDNP, SZDSZ és a többiek ugyanígy beégtek, együtt firkáltak el a nagyokkal. Beálltak melléjük segédnek egy kis maradékért. Mindezek "óriási" tömegbázisokon. Néhány 100, néhány ezer ember pártonként, egy vidéki város átlagos középvállalkozásában többen dolgoznak.

 

Politikus = ego + zseb - igazmondás - erkölcs - önértékelés - objektivitás. Persze az igazság és az erkölcs mindig relatív. És ne felejtsük: a politika = harc a hatalomért. Minden lehetséges eszközzel.

 

Talán számítana valamit, talán feltűnne valakinek, talán olcsóbb lenne és talán jobb, ha nem szavaznánk.

 

EGYIKRE SEM!!!

 

Én nem fogok. Te se szavazz. Egyikre sem.

 

Félreértések elkerülése végett mondom: ez a topic nem arról szól, hogy melyik a jobb. Aki ezen kezd itt vitatkozni, azt kimoderáltatom! Ez itt arról szól, hogy egytől-egyig mindegyik mai párt és feneketlen zsebű politikus megérdemli hogy legyünk mindegyikre rezisztensek és hagyjuk őket kihalni.

 

Ja, talán lenne még egy érdekes lehetőség: ha siskerülne őket nagykoalícióba kényszeríteni. Lásd Németország. Ez vajon jó lenne?

 

Nos, lássuk: mit gondoltok Ti?!