Liliom001 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2545

Szóval ha nem dohányzol akkor az egyenlő azzal hogy gyalog jársz? Mert AKKOR nem rongálsz.

 

És más SOKKAL TETEMESEBB MÉRTÉKŰ környezetszennyezés is könnyen elkerülhető lenne, csak akarni kell(ene). És még csak nem is konkrétan a kitiltásra gondoltam kizárólag, hanem a környezetbarát módszerekre.

 

Az az emberi méltóság gyalázása, ha meg akarják szabni, hogy ezekkel a sokkal gyilkosabb mérgezőkkel ellentétben CSAK a cigarettázót rekesztik ki pl. a közutak használatából. Nem hiszem hogy nem érted, amit mondtam (vagy ha mégis így van, minek is magyarázom). Én azon az elven vagyok, hogy a károkozás mértékéhez igazítsák a megszorító intézkedéseket is. Ha nem így van, meglehetősen hiteltelen mind a szándék, mind az akarat. Ezzel még nemdohányzó koromban is így voltam.

 

Az pedig, hogy azt állítod, hogy a dohányosok azért dohányoznak, mert azt hiszik ez a szabadság jelképe, elég viccesen hangzik.

 

A dohányosokat és a gyerekeket sem azzal lehet eltántorítani a füstöléstől, hogy drákói intézkedéseket hoznak, vagy "fogvicsorítva" űznek el a "prérire". Ezzel épp az ellenkező hatást érik el. Főleg a gyerekeknél (leginkább ha kamaszokról beszélünk). Leszokni, ill. rá se szokni pedig nem azért nem fognak, mert szegény másik (aki amúgy meglehetősen ellenségesen viselkedik) szenved ettől.  Ez is tény (nem én találtam ki, az emberi természetből fakad).

Bár meg kell mondjam, én pont a másik táborbeliekre vagyok tekintettel, mikor félreállok, kimegyek cigizni (és nem azért, mert parancsba kaptam, de ez már önmagam ismétlése, mert már említettem).

 

Én már sokat beszélgettem leszokni akarókkal, leszokottakkal, sőt a magam példáját is ismerem. A kérdést a pszichológia oldaláról megközelítve sokkal könnyebb "orvosolni". Annak pedig vajmi kevés köze van a joghoz.

Előzmény: NoCigi (2537)