szutyok897 Creative Commons License 2006.03.02 0 0 910

"Én az életbe nem fogok dízel autót venni." - jó annak, aki megteheti, hogy előítéletből 30%-kal többet költ üzemanyagra... ezek szerint nyugat európa jelentős része hülye, mert modern dízeleket vesz. 5-10 éve még votl értelme ragaszkodni a benzines személyautókhoz. csakhogy azóta a dízelek rengeteget fejlődtek, a benzinesek meg maradtak azonos szinten. Ha elkezdik hasonló erővel fejleszteni a benzineseket, mint 10 éve a dízellel tették, akkro pár év múlva nagyon jó, kis fogyasztású benzinmotorok lesznek. a vw-nek már talán van is valami 1,4-es turbos benzinese, ami kb 1,8-as szívó benzines teljesítményt mutat fel. Nem emlékszem már, hoyg ez már sorozatérett, vagy csak valami tanulmány volt.

Ha viszont általánossá válik én is átgondolom majd, hogy benzines vagy dízel.

Addig viszont nem leszek a pénztárcám ellensége, és olcsóbb áron (mire a hitelt kifizetem kevesebbet költöttem autóra) kisebb fogyasztású, nagyobb használt piaci értékű autót veszek.

Persze nem akarok senkit rábeszélni a dízelre, hiszen a benzin-dízel arány a finomításkor adott. ha mindenki dízellel járna drágább lenne a go mint a benzin. pár éve még jóval olcsóbb volt, ma már egál...

Előzmény: rock10 (905)