NoCigi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2480
Ha rád tüsszögnék vagy köhögnék igazad lenne ha szólnál.
Szégyenleném magamat érte és elnézést is kérnék. Valószínüleg a szüleim sokszor szóltak rám ezért ma már ez nem fordul elő.
A dohányosokra nem szólt senki (illetve a többségükre biztos), hogy ne fújják másra a füstöt illetve figyeljenek másra, mert semmilyen szégyenérzetet nem tapasztalok ezzel kapcsolatban. (Már mint azzal kapcsolatban, hogy mást mérgeznek mégha figyelmetlenségből is.) Ha eldobják a csikket,akkor is mást hibáztatnak. Ha én eldobnám a szemetet és rámszólna valaki, akkor elszégyenleném magam és felvenném a szemetet, de nem felháborodnék!
A törvények lehet, hogy védenek, de sajnos nem tartja be őket senki és sajnos az ÁNTSZ sem tartatja be a törvényeket. Csak akkor tartatja be ha szólnak.
Tudnék erre pár példákat említeni.
Például hiába van meghatározva, hogy megfelelő elszívó kell az éttermekbe mert hiába mész a nemdohányzóknak fenntartott helyekre sok helyről, még így is cigarettaszgú ruhában távozol. Ami a ruhában megmaradt az bizony a tüdőbe is belement.
Ez nem a megfelelő védelem.
Többször jeleztem az ÁNTSZ-nek bizonyos kerületeknél helyes a szemlélet bizonyos tekintetben azonban vannak olyan kerületi szervek ahol a dohányzók érdekeit védik az egészséggel szemben.
XV. kerület és a VI. kerületi ÁNTSZ-nél a kiskapu keresés folyik a dohányzás javára.
Előzmény: NoCigi (2476)