Vgyuri Creative Commons License 2006.02.27 0 0 31

Heuréka!!!!

 

Most már tudom, mi a baj a tv tunerkártya digitalizálási használatánál. Ebbe még ezután más is belefuthat, jó lesz vigyázni. A hiba nem a tunerkártyában van, hanem a hangkártya körül. A tunerkártyát általában hangilag az alaplapi vagy külső hangkártya házon belüli csatlakozójára javasolja bedugni a vele adott kis madzaggal a gyártó. Ennek a csatlakozónak a neve azonban a hangkrátya vagy alaplap gyártójától függően más a megnevezése. Az Asus alaplapokon, meg állitólag még sok helyen Aux, régebbi dolgoknál CDplayer (eredetileg amiatt lett kitalálva). A külső LiniIn természetesen a LineIn.

 

A Leadtek200XP tunerkártya konfigurációjában a Volume controll portra ennek megfelelően az Aux-ot vagy a CDplayert kell írni. A Capture audio  port viszont,  ha az antennáról vett műsort akarod felvenni, akkor az Aux-ot vagy a CDplayer az előbbiek szerint, és a LineIn, ha a hangkártya külső csatlakozójára jön a hang pl. egy videóból.

 

Hogy melyik kell, azt legegyszerübben kisérleti úton lehet megtudni. Ha szól a műsor, (vagy éppenhogy nem) akkor be kell hívni a Windows hangerőszabályozóját és végig kell próbálni a csatornánkénti hangerőszabályozókat. Amelyik hatásos lesz, azt kell beírni a tunerkártya konfigurációjára. Természetesen ez más, ha a tuner műsorát rögzítjük, és más, ha külső videóét.