Gergo73 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 17080

Ez nagyon vicces lenne, ha az SR ezt az egyszerű dolgot sem tudná értelmezni: a templomtorony órája kétszer olyan gyorsan jár mint az én karórám, pedig nem megyünk sehova, csak állunk egymás mellett.

Én azonos órákról beszéltem, amik a hozzájuk csatolt rendszerben a pontos időt mérik. A SR-ben két fix esemény közt eltelt idő nem azonos egymáshoz képest mozgó rendszerekben, ellenben egy fénysugár sebessége egymáshoz képest mozgó rendszerekben is ugyanannyi. Ennek szép matematikája van (vagyis a dolog cseppet sem elképzelhetetlen vagy logikátlan, legfeljebb szokatlan), amivel számolni lehet. Newton vs Einstein: a gőzmozdonyt szén hajtja, a repülőt kerozin, eldöntheted, hogy melyikkel utazol (mindkettő jó valamire).

 

Itt egyébként a SR-t fikázók egytől egyig olyanok, mint az idegen földre tévedt pökhendi idegen, aki számára értelmetlen makogást hall mindenfele és ezért ostobának tartja a helybelieket. Megmondom neked: Te is egy ilyen pökhendi idegen vagy és a SR-t értők cseppet sem ostobák. Ideje lenne tanulnod, nem gondolod?

 

Előzmény: Astrojan (17078)